Miten päästä Googlen etusivulle?

SEO Kari Nieminen

Miten päästä Googlen etusivulle SERP SEO Kari Nieminen

Miten päästä Googlen etusivulle? Tästä artikkelista löydät vinkkejä siitä millä keinoin voi päästä Googlen etusivulle. Kaksi tärkeintä menetelmää on hakukoneoptimointi ja Google mainonta.

Mitkä asiat vaikuttavat Googlen etusivun sijoitukseen SEO Kari Nieminen
Millä termeillä ja miten Googlen kärkeen päästään?

Millä termeillä Googlen etusivulle kannattaa pyrkiä?

Googlen hakukone on vastauskone. Sen tehtävänä on näyttää paras ja uskottavin vastaus hakijan kysymyksiin. Eli paras tapa päästä Googlen etusivulle on siis vastata asiantuntevasti ihmisten tekemiin hakuihin. Jos sinun vastauksesi on paras, niin se näkyy Googlessa ykkösenä.

Saavuttaaksesi tämän tavoitteen, sinun täytyy kuitenkin tuntea termit joilla ihmiset sinua hakevat. Tähän tarvitset avainsanoja.

Mitä on avainsanat?

Avainsanat on termejä tai lauseita, joita ihmiset käyttävät etsiessään tietoa Internetistä. Niitä on lyhyitä 1-2 sanan avainsanoja ja pidempiä 3-5 sanan long tail-avainsanoja. Kun tiedät, millä avainsanoilla ihmiset etsivät yritystäsi, voit käyttää näitä avainsanoja verkkosivustollasi ja markkinointimateriaaleissasi varmistaaksesi, että tulet esiin ensimmäisenä Google-haulla. Avainsanoja voit etsiä yrityksellesi avainsanatutkimuksen avulla.

Mitä vaihtoehtoja yrityksellä on?

Googlen etusivulle voi päästä useammalla keinolla. Voit käyttää Googlen AdWords – ohjelmaa mainostaaksesi hakutulossivun ylä- tai alaosassa tiettyjen hakusanojen yhteydessä.

Voit myös optimoida verkkosivustosi hakukoneiden sijoitusta varten käyttämällä avainsanoja sisältäviä otsikoita, tageja ja kuvauksia sekä luomalla laadukasta hakukoneoptimoitua sisältöä, joka sisältää tavoittelemasi avainsanat.

Voit myös rohkaista asiakkaita jättämään myönteisiä arvosteluja, sillä ne näkyvät usein korkealla hakutuloksissa.

Luomalla videoita Youtubeen pääset myös Googlen hakutulossivulle.

Noudattamalla näitä vinkkejä voit parantaa mahdollisuuksiasi ilmestyä Googlen etusivulle, kun ihmiset etsivät yritykseesi liittyviä termejä.

Miksi Googlen etusivulle on välillä vaikeaa päästä?

Googlen etusivu on internetin arvokkain markkinapaikka. Sen takia sijoituksista on kova kilpailu. Etusivulle voi olla vaikea päästä, mutta se ei ole mahdotonta. Oikeilla avainsanoilla, laadukkaalla sisällöllä ja säännöllisillä panostuksilla voit päästä Googlen etusivulle.

Ensimäinen sijoitus kerää 30 % liikenteestä, toinen 20 prosenttia ja kolmas sijoitus 10 prosenttia ja lopuille jää rippeet. Jos siis haluat liikennettä Googlelta, sinun on parasta olla ensimmäisellä sivulla.

Varaa SEO – auditointi ja kilpailutilanteen analysointi [MAKSUTON]

SEO – auditointi on tarkoitettu pienelle tai keskisuurelle yritykselle, joka tavoittelee tasaista kasvua. Tarvitsetko sinä uutta näkemystä yrityksesi markkinointiin? Varaa maksuton n. 60 min kestävä videopalaveri kanssamme.

VARAA SEO – auditointi

Kuinka kauan kestää päästä Googlen etusivulle?

Googlen etusivulle pääsee nopeasti aloittamalla hakusanamainonnan. Sen sijaan orgaanisiin hakutuloksiin pääseminen kestää aikaa. Se riippuu monista tekijöistä, kuten siitä, kuinka kilpailukykyisiä avainsanasi ovat ja kuinka paljon panostat sivuston sisäiseen hakukoneoptimointiin ja ulkoiseen hakukoneoptimointiin. Myös hakusanan kilpailutilanne, paikkakunta ja sivuston julkaisutiheys vaikuttavat tulosten syntymiseen.

Mitä Google vaatii sivuilta?

Sivuston tekninen toteutus

Sivuston tekninen hakukoneoptimointi on tehtävä niin että Googlen hakurobotti pystyy lukemaan sivuston sisällön vaivattomasti.

Sivuston rakenne

Sivuston URL ja linkkirakenteen tulee olla toteutettu hakukoneystävällisesti, niin että Google tunnistaa selkeäsi minkä alan ammattilainen olet ja missä sinulla on osaamista enemmän kuin kilpailijalla

Sivuston sisältö

Sivuston sisältö tulee olla laajempi kuin niillä sivustoilla, joita vastaan kilpailet. Jos kilpailijallasi on 30 alasivua, niin sinulla tulee olla 40 alasivua.

Sosiaalinen media

Yritys kannattaa linkittää mahdollisimman moniin sosiaalisen median alustoihin ja jakaa sisältösi siellä. Tämä luo lisää linkkejä verkkosivustollesi ja lisää todennäköisyyttä, että Google löytää sinut

Linkkien rakentaminen

Linkkejä voi rakentaa monista lähteistä. Yksi tapa on luoda laadukasta sisältöä, johon muut sivustot haluavat linkittää. Voit myös ottaa yhteyttä muiden verkkosivustojen omistajiin ja pyytää heitä linkittämään sivustoosi.

Miksi hakukoneoptimoinnilla ja Googlen etusivulle pääsemisellä on yrittäjälle valtava merkitys?

Hakukonenäkyvyydellä on valtava merkitys, koska se voi olla yrityksen kriittinen menestystekijä. Jos potentiaaliset asiakkaat eivät löydä verkkosivustoasi helposti, niin he löytävät kilpailjasi. Googlen etusivulle pääseminen on yksi tehokkaimmista tavoista lisätä liikennettä verkkosivustollesi ja parantaa menestymismahdollisuuksiasi.

Yhteenveto Googlen etusivusta

Tästä artikkelista sait yleiskuvan siitä miten päästä Googlen etusivulle?

Jos sinua kiinnostaa liikennettä kotisivullesi, niin tutustu kirjoittamaani hakukoneoptimoinnin oppaaseen. Tutustu uuteen hakukoneoptimointi -oppaaseen [2023]