Hakukoneoptimointi SEO palvelut kasvun moottorina

Hakukoneoptimoinnin hankkiminen ulkoistettuna palveluna on keino turvata yrityksesi digitaalinen näkyvyys ja kilpailukyky keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä. Kun kuluttajat etsivät tuotteita, palveluita tai tietoa, he kääntyvät aina ensimmäiseksi Googlen puoleeen selvittämään ongelmaansa. Yritykset, jotka panostavat hakukoneoptimointiin, pääsevät hakutulosten kärkisijoille, mikä johtaa lisääntyneeseen liikenteeseen kotisivuillaan ja useampi näkee sen mitä teillä on tarjolla, joka johtaa lisääntyneeseen myyntiin. Hakukoneoptimointi onkin yrityksesi kestävä kasvustrategia, joka rakentaa brändin luotettavuutta ja nostaa asemaasi näkyvänä toimijana alallasi. Tässä artikkelissa syvennyn hakukoneoptimoinnin merkitykseen yrityksesi pitkäaikaisen menestyksen ja kasvun perustana.

Miksi hakukoneoptimointi on tärkeää?

Hakukoneoptimointi seo ei ole vain teknistä näpräystä tai sivuston pientä viilausta – se on keskeinen osa ja strateginen työkalu yrityksesi menestykselle. Tässä on muutamia konkreettisia syitä, miksi hakukoneoptimointi on elintärkeää yrityksellesi:

Kilpaile tehokkaasti

Kun optimoit sivustosi oikein, pystyt kilpailemaan suoraan niiden kilpailijoidesi kanssa, jotka ovat jo tunnistaneet myyntiä tuovat avainsanat. Sen sijaan, että jäisit jälkeen, voit nostaa itsesi samalle viivalle tai jopa edelle heistä.

Brändin rakentaminen

Jokainen kerta, kun potentiaalinen asiakas näkee yrityksesi nimen hakutuloksissa, se vahvistaa brändiäsi. Kun nimesi ilmestyy toistuvasti toimialasi keskeisissä hakutuloksissa, yrityksesi muistetaan. Tämä kasvattaa brändisi tunnettavuutta ja vahvistaa asemaasi toimialan asiantuntijana.

Houkuttele laadukasta liikennettä

Hakukoneoptimointi ei keskity vain siihen, että saat enemmän vierailijoita sivustollesi, vaan siihen, että saat juuri oikeanlaista liikennettä. Kun sivustosi on optimoitu oikein, ne ihmiset, jotka todella ovat kiinnostuneita tarjonnastasi, löytävät tiensä sivuillesi. Tämä tarkoittaa korkeampaa konversioastetta ja useampia potentiaalisia asiakkaita.

Lisääntynyt myynti

Kun sivustosi houkuttelee oikeanlaista kohderyhmää, on luonnollista, että myös myyntisi kasvaa. Asiakkaat, jotka tulevat sivuillesi hakukoneiden kautta, ovat usein jo valmiiksi kiinnostuneita tarjonnastasi, mikä tekee heistä erittäin arvokkaita liidejä.

Tämä on oman hakukoneoptimointini tärkeimpiä asioita

Hakukoneoptimointi ei ole vain hyvä lisäbonus, vaan elintärkeä investointi yrityksesi tulevaisuuteen. Se ei ainoastaan paranna näkyvyyttäsi, vaan rakentaa myös brändisi arvoa ja lisää myyntiäsi pitkällä aikavälillä.

Mitä on hakukoneoptimointi SEO palveluna – erityisesti minun toteuttamana?

Jos et ole aikaisemmin päässyt kokemaan hakukoneoptimoinnin todellista voimaa, niin tekemällä yhteistyötä kanssani avaat liiketoiminnallesi aivan uusia bisnemahdollisuuksia. Oma palveluni eroaa monista muista sen syvällisellä lähestymistavalla ja kolmivaiheisella prosessilla, joka on suunniteltu tuottamaan massiivisia tuloksia ja parantamaan sivustosi näkyvyyttä Googlessa aivan uudelle tasolle.

ASKEL 1: Tavoitteiden asettelu – Mitä tuloksia halutaan yhdessä saavuttaa hakukoneoptimoinnilla?

Ennen varsinaisen hakukoneoptimoinnin aloittamista minun ja myös sinun on supertärkeää ymmärtää missä nyt ollaan ja millaista kasvua tavoitellaan. Tämä antaa meille tiiminä suunnan ja kirkastaa meille askeleet, jotka meidän täytyy yhdessä ottaa saavuttaaksemme haluamamme tulokset.

Keskustelu yrityksesi visiosta ja tavoitteista

Ymmärtääksemme, mitä haluat saavuttaa verkossa, on ensin tiedettävä missä haluat olla tulevaisuudessa. Tämä auttaa meitä rakentamaan SEO strategian oikein ja varmistamaan, että se tukee yrityksesi suurempia liiketoimintatavoitteita. Onnistunut yhteistyö edellyttää hyvää yhteydenpitoa.

Hakukäyttäytymisen analyysi

Selvitämme, mitä potentiaaliset asiakkaasi etsivät tällä hetkellä verkossa ja mitä hakusanoja he oikeasti käyttävät. Tämä tieto antaa meille käsityksen siitä, miten voimme parhaiten tavoittaa heidät ja minkälaista sisältöä he arvostavat. Nämä sanat etsin avainsanatyökaluista kuten Ahrefs ja Semerush sekä tietyti Google hakutulossivulta.

Avainsanatavoitteiden asettaminen tukemaan liiketoimintaa

Valitsemme yhdessä ne avainsanat, joilla haluat rankkauta Googlessa kärkisijoille ja jotka tuovat mahdollisimman paljon potentiaalisia asiakkaita sivustolle eri ostopolun vaiheissa.

Myynti-, liidi-, kävijämäärä- ja laatutavoitteet

Seuraavaksi määritellään jo numeroita. Kuinka monta uutta asiakasta tai yhteydenottoa haluat saada kuukausittain hakukoneoptimoinnin avulla? Paljonko liikennettä sivustollesi tulisi saada? Melkein kaikille toimialoille on hyödyllistä että kävijät viettävät sivustolla mahdollisimman paljon aikaa ja tutustuvat asiantuntijuuteesi ja tarjontaasi. Kun sivustosi on herättänyt luottamusta, niin lopulta he suorittavat tietty toiminnon, kuten yhteydenoton tai ostoksen.

Näiden tavoitteiden mukaisesti voimme räätälöidä hakukoneoptimoinnin strategiaa, joka on räätälöity juuri yrityksesi tarpeisiin.

 

ASKEL 2: Sivuston lähtötilanteen selvittäminen

Jokainen menestyksekäs hakukoneoptimoinnin kampanja alkaa kovan datan keräämisellä nykytilanteesta. Emme voi perustaa tulevia toimenpiteitämme olettamiksiin, vaan meidän on tiedät yksityiskohtaisesti missä kilpailutilanteessa sivustosi on mitä se tarvitsee noustakseen huipulle.

SEO auditointi

SEO auditointi on ensimmäinen ja keskeinen askel missä kaivaudumme syvälle sivustosi teknisiin yksityiskohtiin, sisäiseen linkkirakenteeseen ja sisältöihin. Selvitämme kaikki suorituskykyä haittaavat ongelmat, kuten hitaat latausajat, rikkinäiset linkit, indeksointiongelmat, tai tuplasisällöt.

Kilpailija-analyysi

Tunnistamme kovimmat kilpailijasi ja analysoimme heidän strategiansa yksityiskohtaisesti. Tiedämme tarkalleen, mitä he tekevät ja kuinka voimme tehdä sen paremmin. Emme tyydy vain ohittamaan kilpailijoitasi hakutuloksissa, haluamme auttaa sinua dominoimaan niitä ja luomaan ylivoimaisen kilpailuedun.

Sisältöanalyysi suhteessa tavoiteltuihin avainsanoihin

Vaikka sivustollasi olisi jo paljon sisältöä, niin voi olla että sitä ei ole kirjoitettu bisnekselle tärkeät avainsanat mielessä. Analysoimme olemassa olevan sisällön ja tunnistamme puuttuvat avainsanat ja parannuskohteet. Tämän perusteella tiedämme täsmällen mitä sisältöjä kannattaa päivittää, laajentaa tai luoda kokonaan uudelleen, jotta ne palvelevat parhaiten SEO-tavoitteitasi.

ASKEL 3: Hakukoneoptimoinnin toteuttaminen sivustollesi

Tekninen optimointi

SEO menestys vaatii teknisesti virheetöntä sivustoa ja tekninen optimointi hoitaa sen rasti. Tarkastelemme sivustosi teknistä puolta huolellisesti varmistaen, että Google pitää sitä luotettavana ja käyttäjäystävällisenä.

 1. Latausnopeuden parantaminen:
  • Miksi: Googlen mukaan nopea sivusto parantaa käyttäjäkokemusta, ja se otetaan huomioon sijoituksissa.
  • Miten: Käytämme työkaluja, kuten Google PageSpeed Insights, GTMetrix ja WebPageTest, optimoidaksemme kuvat, skriptit ja CSS. Lisäksi hyödynnämme palvelinpuolen välimuistia ja CDN-ratkaisuja.
 2. Mobiilioptimointi:
  • Miksi: Mobiililaitteilla tehdyt haut ovat ylittäneet pöytäkonehaut, joten Googlen Mobile-First Indexing pitää mobiilioptimointia kriittisenä.
  • Miten: Käytämme responsiivista suunnittelua, optimoimme kosketuspisteitä ja varmistamme, että sivusto latautuu nopeasti myös hitaammilla yhteyksillä.
 3. Koodin optimointi:
  • Miksi: Puhdas ja tehokas koodi auttaa hakukoneita indeksoimaan sivustosi oikein ja varmistaa, että käyttäjät näkevät sisältösi ilman ongelmia.
  • Miten: Minimoimme ja yhdistämme CSS- ja JS-tiedostot, poistamme tarpeettoman koodin ja käytämme nykyaikaisia koodausstandardeja.
 4. Sisäinen linkkirakenne:
  • Miksi: Se auttaa hakukoneita ymmärtämään sivustosi rakenteen, hierarkian ja tärkeimmät sivut.
  • Miten: Käytämme silo-rakennetta, varmistamme, että tärkeimmillä sivuilla on eniten sisäisiä linkkejä, ja optimoimme ankkuritekstit.
 5. SSL-sertifikaatin käyttö:
  • Miksi: Google on alkanut suosia HTTPS-yhteyksiä, sillä ne tarjoavat paremman turvallisuuden käyttäjille.
  • Miten: Asennamme ja konfiguroimme SSL-sertifikaatin ja varmistamme, että kaikki sivut ohjataan turvallisen yhteyden kautta.
 6. Indeksointiongelmat ja XML-sitemap:
  • Miksi: Googlen on ymmärrettävä tarkasti, mitkä sivut tulisi indeksoida ja mitkä jättää huomiotta.
  • Miten: Käytämme työkaluja, kuten Google Search Console, selvittääksemme indeksointiongelmat, ja luomme ajantasaisen XML-sitemapin helpottamaan sivustosi indeksointia.
 7. Strukturoidun datan käyttö (Schema Markup):
  • Miksi: Se auttaa hakukoneita ymmärtämään sivustosi sisältöä paremmin ja voi tuottaa rikastettuja hakutuloksia.
  • Miten: Implementoimme schema-merkinnät kriittisiin kohtiin, kuten tuotearvosteluihin, tapahtumiin ja organisaatiotietoihin.

Olemassa olevan sisällön optimointi

Jokainen yrityksesi verkkosivuston alasivu, olipa se etusivu, palvelusivu, opas, asiakasreferenssi tai artikkeli, vastaa yhtä asiakkaan käyttämää avainsanaa (tai avainsanaryhmää joilla on sama hakuintentio).

Kun potentiaalinen asiakas kirjoittaa tämän avainsanan hakukenttään niin Google näyttää sitä avainsanaa vastaavan sivun sivustoltasi. Esimerkiksi, jos olet tilitoimisto ja sivustollasi on kirjanpitopalvelut-alasivu, ja potentiaalinen asiakas kirjoittaa “kirjanpitopalvelut” hakukenttään, sinun sivusi pitäisi ideaalisesti olla hakukoneissatulosten kärjessä. Jos näin ei ole, se tarkoittaa, että kyseinen sivu on huonosti optimoitu tuolle avainsanalle.

Meidän tehtävämme on nyt kartoittaa sivustosi nykyinen sisältö ja niitä tällä hetkellä vastaavat avainsanat. Analysoimme, minkä sivujen pitäisi teoriassa sijoittua mihinkin hakutermiin ja optimoimme niitä vastaavasti. Tämä voi tarkoittaa otsikoiden muokkaamista, sisällön laajentamista tai uusien, relevanttien avainsanojen lisäämistä tekstiin. Kaiken kaikkiaan tavoitteemme on varmistaa, että kun potentiaalinen asiakas etsii palveluitasi tai tuotteitasi Googlessa, hän löytää juuri oikean sivun yrityksesi sivustolta.

Jos sivustolla ei mikään sivu vastaa sisällöltään tavoittelemaamme hakusanaa, niin silloin kirjoitamme uutta sisältöä sivustolle.

Uuden sisällön kirjoittaminen yhteistyössä yrityksesi kanssa

Nouseminen Googlen hakutuloksissa vaatii sivustolta jatkuvaa kehittymistä ja päivittymistä. On ehdottoman tärkeää, että sivustosi sisältö on tuoretta, ajankohtaista ja ennen kaikkea relevanttia hakukyselyihin nähden. Jokainen sisältöpalanen sivustollasi tulisi vastata tiettyä avainsanaa tai avainsanaryhmää. Harvoin kannattaa käyttää aikaa ja resursseja sisällön tuottamiseen, joka ei ole optimoitu millekään avainsanalle eikä näin ollen voi menestyä hakutuloksissa.

Tässä yhteistyössä tarjoamme neljä eri lähestymistapaa uuden sisällön luomiseen:

 1. Ohjeiden mukainen kirjoittaminen: Tässä menetelmässä annamme sinulle selkeät ohjeet ja suuntaviivat sisällön kirjoittamiseksi. Kun olet kirjoittanut tekstin, me käymme sen läpi, viimeistelemme ja varmistamme, että se on optimaalinen hakukoneiden ja käyttäjien kannalta.
 2. Haastattelu ja kirjoittaminen: Tässä lähestymistavassa me haastattelemme sinua, jotta saisimme syvällisen ymmärryksen liiketoiminnastasi, tuotteistasi ja palveluistasi. Tämän jälkeen kirjoitamme tekstin saamiemme tietojen pohjalta.
 3. Täydellinen sisällön kirjoittaminen: Jos et halua tai sinulla ei ole aikaa osallistua kirjoitusprosessiin, voimme hoitaa koko sisällöntuotannon puolestasi. Kirjoitamme sisällön, joka on räätälöity yrityksesi tarpeisiin ja optimoitu hakukoneille.
 4. Ulkopuolisen kirjoittajan palkkaaminen: Joissain tilanteissa on järkevää ulkoistaa sisällöntuotanto. Tämä voi olla tarpeen esimerkiksi silloin, kun tarvitsemme erityistä asiantuntemusta tai kun sisältö pitää kirjoittaa muulla kuin äidinkielelläsi. Tällöin voimme tilata tekstin luotettavalta ulkopuoliselta kirjoittajalta.

Sekä muut hakukoneoptimointiin liittyvät toimenpiteet

 • Muun sisällön tuottamista (tekstit, blogit, artikkelit, videot, kuvat…)
 • Ulkoasun uudelleensuunnittelua
 • Sivuston siirto tehokkaammalle palvelimelle
 • Sosiaalisen median signaalien hyödyntäminen
 • Sivuston latausaikojen optimointi eri laitteilla
 • Käyttökokemuksen (UX) parantaminen
 • Artikkelien julkaisua muiden yritysten blogeissa
 • Google My Business sekä paikallisen näkyvyyden optimointi sivustolla
 • Erilaisten multimedian elementtien, kuten interaktiivisten infograafien, hyödyntäminen,
 • Palvelinkyselyjen minimointi,
 • CDN (Content Delivery Network) käytön optimointi,
 • Dynaamisen sisällön optimointi,
 • Välimuistin tehokas hyödyntäminen,
 • Hakukoneiden indeksointisääntöjen mukauttaminen,
 • Google Search Console -asetusten optimointi ja jatkuva seuranta
 • Alt-tekstien ja muun näkymättömän metadata optimointi
 • + sadat muut toimenpiteet

Kuinka nopeasti hakukoneoptimointi tuo tuloksia?

Hakukoneoptimoinnin tulosten saavuttaminen riippuu hyvin monista tekijöistä, kuten sivuston nykytilasta, kilpailusta alalla ja tehtävistä toimenpiteistä. Tyypillisesti pienet parannukset, kuten tekniset korjaukset ja sisällön päivitys, voivat tuoda näkyviä tuloksia jo muutamassa viikossa. Kuitenkin laajemmat ja strategiset kasvua tavoittelevat SEO-toimenpiteet, kuten sisällön luonti ja linkinrakennus alkavat näkymään kuukaudessa ja sitten tasainen kasvu jatkuu siitä eteenpäin.

Kuinka paljon hakukoneoptimointi maksaa palveluna?

Hakukoneoptimoinnin kustannukset vaihtelevat merkittävästi riippuen projektin laajuudesta, sivuston koosta, toimialan kilpailutilanteesta sekä valitusta SEO-asiantuntijasta tai -toimistosta. Useimmat tehokkaat SEO-projektit suositellaan toteutettavaksi tietyllä aikavälillä, jotta nähdään konkreettisia tuloksia. Tavallisesti suositellut projektin pituudet ovat 3 kuukautta, 6 kuukautta tai 12 kuukautta.

Lyhyempi, 3 kuukauden projekti, soveltuu pienemmille sivustoille tai kun keskitytään tiettyihin, rajattuihin parannuksiin. 6 kuukauden projektit tarjoavat mahdollisuuden syvällisempään työskentelyyn, kuten sisällön tuotantoon, linkinrakennukseen ja teknisiin parannuksiin. 12 kuukauden projekti on kattavin ja se mahdollistaa laajemman strategisen lähestymistavan, joka voi sisältää kaiken edellä mainitusta sekä muita pitkäjänteisiä toimenpiteitä.

Kustannukset voivat vaihdella muutamista sadoista euroista kuukaudessa jopa pariin tuhanteen euroon kuukaudessa riippuen muun muassa siitä kuinka paljon sisältöä julkaistaan.

Miksi ostaa SEO-optimointia minulta?

Hakukoneoptimointia on monenlaista, mutta minun lähestymistapani perustuu todellisten tulosten saavuttamiseen sinulle ja yrityksellesi. Kun valitset minut SEO-partneriksesi, saat asiantuntevaa ja henkilökohtaista palvelua. Olen omistautunut tunnistamaan yrityksesi ainutlaatuiset haasteet ja mahdollisuudet sekä räätälöimään strategiat, jotka tuovat parhaat tulokset juuri sinulle. Minulla on laaja kokemus eri toimialoilta ja olen ajan tasalla SEO:n parhaista käytännöistä. En keskity vain hakutulosten parantamiseen, vaan myös siihen, että saat todellista liiketoiminnallista arvoa – kuten enemmän myyntiä ja asiakasuskollisuutta. Panostan pitkäaikaisiin suhteisiin asiakkaideni kanssa, ja uskon avoimeen kommunikointiin ja jatkuvaan oppimiseen. Optimoinnin ja hakukonenäkyvyyden parantaminen on keskeinen osa palveluitani.

Valitessasi minut, et saa vain palveluntarjoajaa, vaan kumppanin, joka on aidosti kiinnostunut yrityksesi menestyksestä. Työskentelen tiiviisti kanssasi varmistaakseni, että ymmärrät jokaisen vaiheen prosessissa ja näet, kuinka investointisi hakukoneoptimointiin tuottaa tulosta.

Jatkamalla sivuston selaamista hyväksyt evästekäytännön Lue lisää

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close