Google arvostelut: ohje niiden hankkimiseen

SEO Kari Nieminen

Google My Business arvostelut ja hakukoneoptimointi nostaa Google näkyvyys SEO Kari Nieminen

Tutkimusten mukaan Google arvostelut vaikuttavat asiakkaiden ostopäätöksiin, Googlen hakusijoituksiin sekä verkkosivuston konversioprosenttiin.

 • 92% kuluttajista lukee arvosteluja ennen kuin he edes harkitsevat luopumista rahoistaan
 • 79% ihmisistä pitää nimellä annettuja arvosteluja yhtä pätevinä kuin ystäviltä saatuja suositteluja

Arvostelujen hankkiminen ja yrityksen maineenhallinta laajemminkin on vakiinnuttanut itsensä viime vuosina tärkeäksi osaksi ulkoisen hakukoneoptimoinnin taktiikoita. Tässä artikkelissa opit miten pyytää arvosteluja tyytyväisiltä asiakkailta.

Google My Business arvostelut ja hakukoneoptimointi nostaa Google näkyvyys SEO Kari Nieminen
Viiden tähden arvostelut nostaa hakukonesijoituksia ja parantaa sivuston konversio-optimointia

Ihmiset ovat tottuneet lukemaan arvosteluja

Ihmiset tiedostavat nykyään että ennen ostamista kannattaa lukea arvosteluja Googlesta, Facebookissa tai keskustelupalstoilta. Ne tuovat luontevan suojan ostopäätökselle. Jos muut ovat tyytyväisiä ja kertovat siitä omalla nimellään, niin tuotteen hyvyydessä on jotain perää.

Maailman pienentymisen myötä ihmiset ovat tottuneet verkossa annettaviin arvosteluihin tuttavien kehujen sijaan. Hyvät ja informatiiviset arvostelut buustaavat uskottavuuttasi, luovat hyvää mainetta sekä todistavat potentiaaliselle asiakkaalle että teet sen mitä lupaat.

Runsas määrä arvosteluja Googlen Yritysprofiilissa (entinen Google My Business) parantaa hakukonenäkyvyyttä (SEO) sekä Google Mapsissa että paikallisissa hakutuloksissa.

Mikä Googlen Yritysprofiili ? (entinen Google My Business)

Googlen Yritysprofiili (GBP) on maksuton yritysprofiili – suoraan hakutulosten yhteydessä.

Sen avulla yrityksesi näkyy Googlen kartalla, Googlen paikallispainotteisissa hakutuloksissa sekä Google My Business-tuloksissa

Täyttämällä Googlen Yritysprofiilin tiedot mahdollisimman tarkasti, varmistat että tiedot löytyy Googlen hakutuloksissa oikein. Asiakkaat jättävät myös Google arvostelut Yritysprofiiliin.

Muista! Tutkimuksen mukaan 93% asiakkaista etsii arvosteluja aina ennen ostopäätöstä ja Googlen arvosteluihin luotetaan eniten!

Miten Googlen arvostelut liittyvät hakutuloksiin ? (SEO)

Google nostaa hakutulosten kärkeen yrityksiä joilla eniten hyviä arvosteluja omalla toimialallaan. Jos pahimmalla kilpailijallasi on 20 arvostelua, niin suosittelen että hankit 30 arvostelua. 

Jos keräät tasaisesti positiivisia arvosteluja, Google tietää että olet asiakkaiden silmissä luotettu ja arvostettu yritys.

Tämä kertoo Googlelle että huolehdit asiakkaista ja palvelet heitä hyvin. Googlen politiikkaan kuuluu painottaa hakutuloksissa asiakkaiden rakastamia yrityksiä ❤️

Tekijät jotka vaikuttavat eniten sijoituksiin Google mapsissa ja paikallishauissa

Alla on MOZ:in tekemä tutkimus siitä mitkä tekijät vaikuttavat sijoitukseen Google Mapsissa ja paikallispainotteisessa orgaanisissa hakutuloksissa. 

Tutkimustulos Googlen arvosteluiden suuresta merkityksestä näkyvyydessä sekä Googlen kartalla että orgaanisessa paikallishaussa_Lähde_MOZ_Geepeli_

Arvostelut vaikuttavat asiakkaan ostokäyttäytymiseen ja yrityksestä innostumiseen. Mitä enemmän saat viiden tähden arvosteluja, sitä enemmän potentiaaliset asiakkaat klikkaavat kotisivuille katsomaan mitä oikein myyt.

Tässä hieman statistiikkaa arvostelujen tehosta: 

 • 63.6 % kuluttajista tarkistaa arvostelut Googlessa annetut arvostelut ennen kuin klikkaa kotisivuille asti – tämä on suurempi prosentti kuin Facebookissa
 • 94 % kuluttajista on kertonut arvostelujen puuttumisen tai huonojen arvostelujen saaneet hänet välttämään yritystä.
 • 90 % kuluttajista riittää alle 10 arvostelujen lukeminen saadakseen luotettavan kuvan palvelustasi. 
 • Positiiviset arvostelut saattavat parantaa markkinoinnin tehoa jopa 270%

Arvostelun antamisen ajankohta vaikuttaa sen uskottavuuteen

 • 85 % kuluttajista eivät luota arvosteluihin, jotka on annettu yli kolme kuukautta sitten
 • 40 % ostajista haluaa tietää yrityksen sen hetkisen “laadun” ja luottaa vain arvosteluihin jotka on annettu viimeisen kahden viikon aikana.

Tämä takia on tärkeää pyytää arvosteluja säännöllisesti, sillä mitä enemmän ja tasaisemmin arvosteluja hankit, sitä paremmin yritys menestyy

Entä, miten niitä arvosteluja sitten pyydetään nykyisiltä ja vanhoilta asiakkailta?

Miten viiden tähden arvostelua pyydetään ?

Arvosteluja täytyy vaan pyytää. Jos palvelet asiakkaita kasvotusten, niin pyydä häneltä arvostelu. Jos tarvitset apua automatisoituun arvostelujen pyytämiseen niin autan sinut vauhtiin👋

Arvosteluja voi pyytää monella eri tavalla 

Jokaiseen liiketoimintaan löytyy sopiva tapa arvostelujen hankkimiseen. Voit pyytää arvosteluja asiakkaalta heti palvelun tai tuotteen saamisen jälkeen lähtevällä tekstiviesteillä, pyytämällä sitä kasvotusten tai vaikka sähköpostilla.

Tärkein tehtävä on kuitenkin vakiinnuttaa jokin käytäntö, jolla niitä voidaan pyytää luontevasti, ilman liian suurta vaivaa. 

Ennen kuin aloitat pyytämään arvosteluja, niin ota alla olevat asiat huomioon: 

Keneltä pyytäisit arvostelun ?

Arvosteluja ei kannata pyytää kaikilta asiakkailta, vaan sinun kannattaa pyytää arvosteluja vain tyytyväisiltä asiakkailta. Sen lisäksi että voit saada heiltä hyvän arvostelun, niin heistä voi tulla julkisia yrityksesi puolesta puhujia omassa ystäväpiirissään. 

Milloin on paras aika pyytää arvostelu ?

Paras aikaa pyytää arvostelu välittömästi kun olet toimittanut heille tuotteen tai palvelun. Pyydä arvostelua seuraavina hetkinä: 

1. Saavutetun tavoitteen jälkeen

Jos palvelu on toistuva, niin ensimmäinen hyvä hetki pyytää arvostelua on saavutettuanne ensimmäisen deadlinen. Äkkiseltään nää voi tuntua pieniltä asioilta, mutta tässä muutamia esimerkkejä välitavoitteista

 • Kun asiakas palaa liikkeeseen ja tekee uusintaostoksen
 • Kun asiakas on käyttänyt tuotetta tai palvelua jonkin tietyn ajan
 • Saatuaan kanta-asiakkaan alennuskupongin oltuaan asiakkaina tietyn aikaa tai tehtyään tietyn määrän ostoksia

Näiden välitavoitteiden toteutuminen on hyvä merkki siitä että asiakas pitää tuotteistasi tai palveluistasi. Tämä on juuri nyt oikea hetki pyytää asiakkaalta arvostelua, koska hän kertoo omalla toiminnallaan pitävänsä yrityksestä. 

2. Kun julkaiset tuotteeseesi uuden ominaisuuden

Jos tuotteesi saa asiakkaan elämää helpottavan uuden, veloituksettoman ominaisuuden, niin on hyvä idea pyytää arvostelua muutaman viikon tai kuukauden päästä. 

Olemassaolevat asiakkaat voivat olla erittäinkin tyytyväisiä uusiin ominaisuuksiin ja olla halukkaita antamaan hyvän arvostelun kun niiden tuoma hyöty on vielä tuoreena muistissa. 

3. Tyytyväisyyskyselyjen yhteydessä

On hyvä tapa vakiinnuttaa yritykseen jokin tapa, jossa seurataan asiakkaiden yleistä tyytyväisyyttä kuten NPS = Net Promoter Score. Jos asiakas arvioi olevansa tuotteeseen tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen, niin tässä tilanteessa on hyvä idea jatkaa keskustelua ja pyytää kirjallinen arvostelu.

Huomaa tämä on myös hyvä mahdollisuus korjata tyytymätön asiakas tyytyväiseksi asiakkaaksi. Sillä jos hän kertoo olevansa tyytymätön, niin selvitä mikä hänen ongelmansa on ja ylitä sen jälkeen odotukset, niin voi olla että saat häneltä loistavan arvostelun

4. Tuotteen postituksen tai toimittamisen yhteydessä

Asiakkaasi odottavat pakettiasi ja sen on hieno hetki kun sen saa kotiin. Tämä on usein hyvä hetki pyytää arvostelu. 

Jos lähetät paketteja asiakkaille, niin hyvä käytäntö on sisällyttää pakkaukseen mukaan innostava viesti. Se voi olla henkilökohtaisen oloinen käsinkirjoitettu viesti, visuaalisesti näyttävä kortti tai mikä tahansa asiakkaan huomion herättävä “lahja”. Lähettämäsi viesti voi innostaa asiakasta antamaan arvostelun heti. 

5. Henkilökohtaisen avun jälkeen

Kun asiakas tarvitsee apua ja hän saa sitä joko puhelimessa tai henkilökohtaisesti, häneltä on luontevaa kysyä palautetta. Varsinkin jos pystyit ratkaisemaan häneltä merkittävän ongelman. Hän kyllä antaa arvostelun, jos teet sen hänelle helpoksi. 

Google arvostelun pyytäminen sähköpostilla

Kun tiedät keneltä pyydät arvostelun ja missä palveluvaiheessa pyydät, niin sitten on aika kirjoittaa sähköpostiviesti. Seuraa näitä hyväksi havaittuja ohjeita.  

1. Yksilöi eli personoi viesti

Et voi lähettää täsmälleen samaa “kuivakkaa” viestiä kaikille ja toivoa että saat hyviä arvosteluja. Sinun täytyy saada asiakas tuntemaan itsensä arvostetuksi. Et voi lähettää vain viestiä jossa sanotaan, “voit jättää arvostelun tästä”.

Sen sijaan, on hyvä käytäntö käyttää toimiviksi testattuja malliviestejä ja personoida ne vaihtamalla niihin etunimi, asiakkaan yrityksen nimi tai jopa ostettu tuote tai palvelu. Katso malliviesteistä lisää alta….

Jos käytät moderneja sähköpostiohjelmia kuten Activecampaign, Hubspot tai vastaavaa, niin niiden avulla on helppo personoida viesti [muuttujien kenttien] avulla. Personointiin ei kulu paljon aikaa, mutta sen avulla teet asiakkaaseesi positiivisen vaikutuksen ja ehkä kannustat häntä kirjoittamaan arvostelun. 

Kirjoita viesti mahdollisimman rennolla tyylillä, ihan kuin juttelisit hänen kanssaan henkilökohtaisesti. Älä soundaa epätoivoiselta tai vaativalta, se vaan karkottaa ihmiset luotasi. 

2. Pidä viesti lyhyenä, mutta ei liian lyhyenä. 

Kirjoita lyhyt kolmen kappaleen viesti. Viestin tulee keskittyä vain yhteen asiaan ja kertoa nopeasti asiakkaalle mitä hänen tulee tehdä. 

 • Kiitä heitä yhteistyötä
 • Kerro että pyydät arvostelua
 • Kerro miten arvostelu annetaan
 • Kerro kuinka kauan arvostelun antaminen kestää

3. Sisällytä arvostelu-linkki

Helpota arvostelun antamista. Sisällytä viestiin linkki siitä missä arvostelun voit antaa. Jos linkkiä ei ole, niin ihmiset alkavat harvoin etsiä sitä. 

Luo arvostelu linkki Googlen Yristysprofiilissa. Katso ohjeet Googlen arvostelulinkin luomiseen.  Linkki vie asiakkaan sivulle jossa on valmiina arvostelulomake. 

4. Testaa viestin sisältöä (A/B testi)

Viestin testaaminen kertoo kuinka hyvin viesti toimii. Jos saat usein arvosteluja, niin viesti toimii, jos taas et saa niin pohja ei toimi. Kehitä viestiä niin kauan että alat saamaan arvosteluja.

Muista käyttää personointia niin paljon kuin mahdollista ja tarvittaessa kirjoita täysin yksilöllinen kirje, loppujen lopuksi kaikkien asiakkaien tilanne on yksilöllinen ja heitä kannattaa kohdella yksilöllisesti. 

Käytä jatkossa parhaiten arvosteluja hankkinutta viestiä pohjana arvostelupyynnöille. Kerran kohdalleen saanutta viestiä voidaan käyttää luotettavana työkaluna jopa vuosien ajan. 

Sähköpostimalleja arvostelujen pyytämiseen

Olemme nyt käyneet läpi muutamia parhaita käytäntöjä ja nyt on aika ottaa opit käyttöön. 

Alla on muutamia yleisiä malleja toimivista sähköpostiviesteistä. Niistä on hyvä aloittaa. 

1. Viestipohja verkkokaupan tuotearvostelun pyytäminen 

Hei [ETUNIMI],

Kiitos että valitsit [YRITYKSEMME].Toivomme että olet tyytyväinen [OSTETTU TUOTE]. Olemme todella kiitollisia siitä päätit tulla asiakkaaksemme. 

Teemme näitä tuotteita sinulle ja meille on erittäin tärkeää että olet tyytyväinen saamaasi [OSTETTU TUOTE]. Sen takia olisikin mahtavaa että jättäisit meille palautetta ja kerrot miten tuotteemme on palvellut sinua. Jos sinulla olisi muutama minuutti aikaa antaa meille palautetta Googlessa, niin se merkitsisi meille todella paljon. Kiitos.

Jättääksesi arvostelun klikkaa alla olevaa linkkiä ja kerro meille mitä mieltä olet

[TOIMINTOKEHOITE, JOSSA LINKKI GOOGLEN ARVOSTELULOMAKKEESEEN]

Kiitos jo näin etukäteen käyttämästäsi ajasta arvostelun antamiseen. Jos sinulla on lisäkysymyksiä tai haluaisit puhua suoraan meidän kanssa [OSTETTU TUOTE], niin voit ottaa yhteyttä tästä. 

Ystävällisin terveisin,

[SINÄ/TAI ASIAKASPALVELU]

2. Viestipohja arvostelun pyytäminen palvelutapahtuman jälkeen

HEI [ETUNIMI],

Kiitos että valitsit [YRITYKSEMME] toimittamaan teille [OSTETTU PALVELU]. Olemme todella kiitollisia siitä että saamme auttaa asiakkaita, niinkuin saimme auttaa [ASIAKKAAN YRITYS]

Teidän takia saamme tehdä tätä työtä joka päivä ja tyytyväisyystesi on meille erittäin tärkeää. Joten haluaisimme kuulla palautetta siitä miltä saamasi [OSTETTU PALVELU] tuntui. Jos sinulla olisi muutama minuutti aikaa, niin arvostaisimme todella jos voisit jättää meille arvostelun Googleen siitä miten [ME/PALVELUN TOIMITTANUT HENKILÖ] onnistui tehtävässään. 

Jättääksesi arvostelun klikkaa alla olevaa linkkiä ja kerro meille mitä mieltä olet

[TOIMINTOKEHOITE, JOSSA LINKKI GOOGLEN ARVOSTELULOMAKKEESEEN]

Kiitos jo näin etukäteen käyttämästäsi ajasta arvostelun antamiseen. Jos sinulla on lisäkysymyksiä tai haluaisit puhua suoraan meidän kanssa [OSTETTU PALVELU], niin klikkaa tätä linkkiä. 

Ystävällisin terveisin,

[SINÄ/TAI ASIAKASPALVELU]

3. Viestipohja arvostelun pyytäminen palvelukokemuksen yhteydessä

Hei [ETUNIMI],

Miten [ASIAKASKOKEMUS] [YRITYS] onnistui? 

Etsimme jatkuvasti uusia keinoja parantaa saamaasi asiakaskokemusta, sen takia haluaisimme kuulla mistä asioista pidit eniten [ASIAKASKOKEMUS]? Jäikö jokin erityisesti mieleen? 

Olisi mahtavaa jos sinulla olisi 3 minuuttia aikaa jättää meille arvostelu Googleen [lIITÄ LINKKI). Kaikilla on yksiöllinen kokemus ja haluasimmekin kuulla mikä sinun on! 

Jättääksesi arvostelun klikkaa alla olevaa linkkiä ja kerro meille mitä mieltä olet

[TOIMINTOKEHOITE, JOSSA LINKKI GOOGLEN ARVOSTELULOMAKKEESEEN]

Kiitos jo näin etukäteen käyttämästäsi ajasta arvostelun antamiseen. Jos sinulla on  lisäkysymyksiä tai haluaisit tulla uudelleen [ASIAKASKOKEMUS], niin älä epäröi ottaa yhteyttä. 

Ystävällisin terveisin,

[SINÄ/TAI ASIAKASPALVELU]

Etkö vielä ihan tiedä miten pyytää arvostelu? Tässä on vielä muutama vinkki 👌

Sähköposti toimii monilla toimialoilla todella hyvin, mutta ei aina. Tutustu muihin keinoihin.

1. Pyydä arvotelua kasvotusten

Asiakaspalvelutilanteessa paras tapa on pyytää arvostelua kasvotusten. Vaikka tuntuu että olisi helpompi lähettää vain linkki sähköpostiin tai puhelimeen, niin suoraan kysyminen saattaa olla tehokkaampaa.

Kun pyydät arvostelua kasvotusten, niin sinulla olisi hyvä olla kortti, jossa on linkki Googlen arvosteluun. Se toimii hyvänä muistutuksena että arvostelua pyydettiin ja asiakas taisi vähän luvata antaa sen myöhemmin. 

2. Monta tapaa antaa arvostelu – lisää tapoja

Lisää arvostelupyyntöjä kaikkialle, jossa yrityksesi näkyy. Aina ei ole mahdollista käydä pitkiä keskusteluja arvostelun antamisesta. Varmista että arvostelulinkki näkyy sosiaalisen median tileissä, sähköpostien allekirjoitusosuudessa sekä tietysti kotisivuillasi selkeässä paikassa.

Jos omistat vaikka kahvilan, niin voit jättää arvostelupyyntöjä pöytiin tai asiakkaan saamaan kuittiin. 

3. Pyydä arvostelua uutiskirjeen yhteydessä

Sähköpostilla toimitettavat uutiskirjeet on luonteva paikka pyytää arvosteluja. Lisää sähköpostiin pieni, mutta selkeästi erottuva osuus jossa pyydetään jättämään arvostelu Googleen. 

Voit kirjoittaa siihen vaikka:

“Kerro meille viimeisestä onnistuneesta kokemuksesta kanssamme”

4. Pyydä sosiaalisessa mediassa

Monet viettävät aikaa sosiaalisessa mediassa ja jos liiketoimintasi luonteeseen sopii asiakkaiden kanssa viestintä somessa, niin voit ihan hyvin pyytää vilpittömästi ihmisten arvosteluja. Se voi tuottaa paljonkin arvosteluja. 

Arvosteluista mielihyvää ja nostetta

Tuntuu mukavalta saada positiivisia palautetta. Silloin tietää että tekee ainakin jotain asioita oikein.

Kohtele arvosteluja antavia asiakkaita VIP-asiakkaina ja vastaa heidän antamaansa arvosteluun välittömästi. Se kertoo asiakkaalle että välität siitä mitä hän sanoo ja siitä että hän on käyttänyt aikaa ja vaivaa kirjottaakseen sen. Huom! Käytä muistuksia, jotta saat heti tiedon asiakkaasi jättää arvostelun. 

Tiesitkö että nopea arvosteluun vastaaminen parantaa yrityksesi hakukonenäkyvyyttä Googlessa (SEO)? 

Googlen tukisivulla lukee selkeästi että Google kannustaa vastaamaan arvosteluihin nopeasti, koska se kertoo että arvostat asiakkaidesi mielipidettä, joka taas parantaa asiakaskokemusta. Joka on vuonna 2021 todella merkittävä hakutekijä. 

“High-quality, positive reviews from your customers will improve your business’s visibility and increase the likelihood that a potential customer will visit your location.”

Suora lainaus Googlelta. Se kannattaa uskoa.

Vaikka Googlen arvostelut vaikuttavat merkittävästi varsinkin Googlen karttojen hakukonesijoitukseen (SEO), niin silti arvostelujen tärkein tehtävä on luoda uskottavuutta brändillesi

Keskity ylittämään asiakkaidesi odotukset, niin saat paljon positiivisia arvosteluja Googleen. Vähitellen hakutuloksissa näkyy enemmän ja enemmän noita viiden tähden arvosteluja – tulevat asiakkaasi kiinnittävät niihin kyllä huomiota. 

SEO Kari Nieminen Icon SEO Kari Nieminen

Sillanpäänpolku 8, Salo

5.0 17 reviews

 • Avatar Pirita Suurnäkki ★★★★★ 3 viikkoa sitten
  Kiitos Kari artikkelin kirjoittamisesta. Se sijoittui mahtavasti
  Googlen kärkeen ja on pysynyt siellä kuukausia. Voin lämpimästi suositella
  Karia kotisivujen hakukoneoptimointiin ja sisällöntuotantoon. Olet todella ammattitaitoinen SEO-ekspertti.
 • Avatar Marko Rosendahl ★★★★★ 3 viikkoa sitten
  Olemme tehneet hyvää yhteistyötä Karin kanssa luodaksemme yrityksillemme kotisivuja sekä näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Tavoite näkyä Googlessa kärkisijoilla on toteutunut hienosti, kärkisija Goole My Bisiness tuloksissa että orgaanisissa tuloksissa, isolla määrällä eri hakusanoja, on toteutunut Karin lupaamalla tavalla. Mikäli harkitset palveluita Karilta, niin voin suositella lämpimästi.Ammattimainen ja määrätietoinen ote. Uskon, että olet tyytyväinen saamaasi palveluun.
 • Avatar Leena Kangas ★★★★★ 3 viikkoa sitten
  Kiitos osaavasta ja nopeasta palvelusta. Sain kotisivut ja Google My Business-tilin optimoinnin käden käänteessä. Yhteistyö ja viestintä oli sujuvaa. Jos tarvitset apua kotisivujen tai google optimoinnin kanssa, niin Kari saa suositteluni.
 • Avatar Four Seasons ★★★★★ kuukausi sitten
  Kari Nieminen auttoi YouTube sivuni kehittämisessä ja antoi hyviä neuvoja miten saada oikea oppisesti enemmän näyttökertoja sivuille. Vinkeistä oli paljon apua ja ystävällinen palvelu. Suosittelen ottamaan yhteyttä YouTube, Google ADS ja vidIQ asioissa. Kiitos
 • Avatar Sasu Juntunen ★★★★★ 3 months ago
  Kari nosti minun nettisivut täysin nollista noin kolmesta kuukaudessa rankkautumaan useilla hakusanoilla turun alueen ykköseksi. Myös muutamia hakusanoja valtakunnallisesti rankkautui kolmen parhaan joukkoon. Olen todella iloinen, että karin kanssa tehtiin ns. valmennussopimus, jossa Kari sekä teki asioita, että myös neuvoi minua tekemään asioita. Summa summarum Karilla on ammattimainen, eikä mikään tiukkapipoinen asenne tekemiseen, suosittelen täysin rinnoin.
 • Avatar Pirita Tervo ★★★★★ 3 months ago
  Kiitos Karille SEO-auditoinnista! Sain hyviä neuvoja ja vinkkejä miten lähteä muokkaamaan ja kehittämään yritykseni nettisivuja. Kerroit hyvin selkeästi ja ymmärrettävästi hakukoneoptimoinnista minulle, jolla ei ollut ennen mitään käsitystä koko asiasta. Kiitos vielä kerran!
 • Avatar Noora Kuittinen ★★★★★ 3 months ago
  Olin täysin tietämätön SEO optimoinnista. Kävin Karin kanssa tiiviin auditoinnin kotisivuistani. Sain todella helppoja ja hyödyllisiä neuvoja, kuinka saada kotisivuni Googlessa näkyviin. En olisi ikinä löytänyt näitä tietoja itse mistään. Aivan huippu palvelu! Aloitteleva tai kokenut yrittäjä, älä painiskele turhaan SEO optimoinnin kanssa, vaan ota yhteyttä Kari Niemiseen!
 • Avatar Laura Pesonen ★★★★★ 3 months ago
  SEO Kari Nieminen auttoi tehokkaasti ymmärtämään hakukoneoptimointia yritykseni nettisivujen kanssa. Sain konkreettisia, selkeitä ja aidosti hyödyllisiä ohjeita, joita oli helppo lähteä toteuttamaan nettisivustolla. Kari on ihmisenä kaiken ammattitaidon lisäksi vielä helposti lähestyttävä ja mukava ihmisenä, joten yhteistyö sujui enemmän kuin mallikkaasti! Kiitos vielä avustasi!
 • Avatar Saija Huhtiniemi ★★★★★ 3 months ago
  Kari sparrasi yritystäni hakukoneoptimoinnissa: teki sivustolle SEO-auditoinnin ja antoi kattavat ja konkreettiset ohjeet siihen, miten saan hakukoneoptimoinnin toimimaan sivustollani paremmin ja miten voin toimivuutta mitata myös itse. Uskon, että näillä ohjeilla kävijämäärät sivustollani kasvavat huimasti!
 • Avatar Mikko Haapanen ★★★★★ 3 months ago
  Kari tuo erinomaisen hyvin tietoisuuteen hakukoneoptimoinnin perusteet ja seo tekniikoita perusasioista alkaen. Seo-auditointi onnistui myös. Vahva suositus hänen koulutuksilleen, jaksaa väsymättä toistaa ja opastaa google ja hakukonehakujen perusasioita aloittelijoille ja myös kokeneemmille hakukone experteille. Karin ensimmäinen kysymys oli kuka haluaa löytyä googlesta ja tällä hän sai sivustomme noinwebstore.com kiinnostumaan aiheesta.
 • Avatar Jaakko Järviö ★★★★★ 3 months ago
  Olin SEO-auditoinnissa Karin kanssa. Löysimme sivustolleni savujuustua.fi hyviä käytännöllisiä kehitysehdotuksia. Sain hyviä vinkkejä Google näkyvyyden hankkimiseen ja hakukoneoptimointiin. Nyt kääritään hihat ja aletaan hommiin. Kiitos Kari jo tässä vaiheessa.

Entä jos tulee tarve poistaa arvosteluja. Seuraa ohjeita:

Google arvostelun poistaminen

Asiattoman arvostelun poistaminen

On muutamia syitä, miksi haluat ehkä poistaa Google-arvostelun. Ehkä arvostelija on esittänyt vääriä väitteitä yrityksestäsi tai jättänyt sopimattoman kommentin. Oli syy mikä tahansa, voit yrittää poistaa arvostelun muutamalla toimenpiteellä.

Google arvostelun poistaminen
Google arvostelut: ohje niiden hankkimiseen 1

Ota ensin yhteyttä suoraan arvostelijaan ja pyydä häntä poistamaan kommentti. Jos hän kieltäytyy, voit merkitä arvostelun sopimattomaksi. Google tarkastelee sitten kommenttia ja päättää, poistetaanko se. Google tarkastelee arvostelun jättäneen Gmail-osoitteen spamscorea ja arvioi sen perusteella onko arvostelu asiallinen vai ei. Jos kyseillä Gmail-osoitteella on ns. huono maine, Google voi poistaa arvostelun. Joten poistoon ei itse voi juurikaan vaikuttaa.

Kolmantena vaihtoehtona on yrittää pyytää poistamista Googlen tukisivun kautta. Paras mahdollisuus poistoon on silloin kun voit jollain tavalla esittää että arvostelun jättäjä ei ole ollut asiakkaasi ja kyse on vain kiusanteosta. Muista kuitenkin, että arvostelun poistamisesta ei ole takeita. Joissakin tapauksissa voi olla parasta vain vastata kommenttiin ja korjata asia.

Jos arvostelua ei saa poistettua, niin sinun kannattaa hankkia spam-arvostelun päälle paljon uusia positiivisia arvosteluja, jolloin ns. huono arvostelu katoaan historian lehdille ja sen voi unohtaa.

Omat Google arvostelut – muokkaus tai poisto

Joskus saatat lähettää arvostelun Googleen ja huomata myöhemmin, että olet tehnyt virheen ja haluat korjata antamasi arvostelun. Jos näin käy, älä huoli! Voit helposti poistaa arvostelusi tai muuttaa sitä.

Omat google arvostelut omat
Google arvostelut: ohje niiden hankkimiseen 2

Seuraa ohjeita muokataksesi omaa arvosteluasi:

 • Kirjaudu Google-tilillesi
 • Siirry “Maps”-osioon ja etsi kyseisen yrityksen Googlen yritysprofiili.
 • Napsauta “Arvostelut”-välilehteä ja siirry sitten sen arvostelun päälle, jonka haluat poistaa.
 • Näyttöön ilmestyy roskakorikuvake – napsauta sitä, niin arvostelusi poistetaan.

Google näkyvyyden parantaminen arvostelujen avulla

Google käyttää useita eri tekijöitä määrittääkseen, missä järjestyksessä verkkosivustot näytetään paikallisissa hakutuloksissa. Yksi tärkeimmistä on arvostelut.

Google-näkyvyys ja google näkyvyyden parantaminen

Google kerää yrityksen tietopaneeliin arvosteluja useista eri kolmansien osapuolten arvostelusivustoista ja sosiaalisen median alustoista, sekä tietysti omat arvostelunsa. Kun potentiaaliset asiakkaat näkevät, että yritykselläsi on positiivisia arvosteluja, he todennäköisesti klikkaavat listauskohdettasi. Lisäksi yritykset, joilla on enemmän arvosteluja, sijoittuvat yleensä korkeammalle hakutuloksissa. Google-näkyvyys tulee kattavammaksi ja sijoitukset paranevat kun kannustat asiakkaita jättämään positiivisia arvosteluja kaikille eri verkkoalustoille. Näitä alustoja ovat esimerkiksi; Yelp, Tripadvisor, Trustindex, Facebook, Trustpilot, G2 Crowd, Capterra ja Good Firms.

Google näyttää kolmansien osapuolien arvosteluja yrityksen tietopaneelissa silloin kun linkität niistä aktiivisesti Google yritysprofiiliin ja takaisin. Kun linkitykset ovat riittävän vahvoja, niin arvostelut näkyvät profiilissa.

Yhteenveto arvostelujen hankkimisesta

Google arvosteluiden hankkiminen on tehokas ulkoisen hakukoneoptimoinnin, paikallisen hakukonenäkyvyyden, yrityksen maineenhallinnan ja konversio-optimoinnin taktiikka. Mielestäni jokaisen yrityksen tulisi pyrkiä hankkimaan joka ainoalta tyytyväiseltä asiakkaalta positiivinen arvostelu. Arvosteluita voi kerätä Google yritysprofiilin lisäksi myös Trustindexiin, clutch.com, G2, Facebookiin tai vaikka Yelp.fi sivustoille. Positiiviset arvostelut kertovat hakukoneille että asiakkaalle että tämä yritys on hoitanut asiakaspalvelun hyvin ja tämä yritys on luotettava. Tämä auttaa sivustoa nostamaan sijoituksia sekä orgaanisissa, brändihauissa että paikallisissa hakutuloksissa.

Eli jos arvostelujen pyytäminen on aikaisemmin ollut vaikeaa etkä ole ymmärtänyt sen hyötyjä, niin kannustan sinua ottamaan härkää sarvista ja ota jo tänään yhteyttä tyytyväisiin asiakkaisiin. Tulet huomaamaan sekä hakukonesijoitusten ja että konversioasteen nousua.

Jos hakukoneoptimointi kiinnostaa laajenmmin niin tutustu uuteen hakukoneoptimointi – oppaaseen 2023

Jatkamalla sivuston selaamista hyväksyt evästekäytännön Lue lisää

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close