Miten aloittaa markkinointi Helsingissä – 13 vinkkiä

SEO Kari Nieminen

Miten aloittaa markkinointi Helsingissä

Jos harkitset yrityksen perustamista Helsinkiin tai sinulla on täällä jo yritys, markkinointi on avainasemassa menestyksesi kannalta. Tässä on 13 vinkkiä, miten aloittaa markkinointi Helsingissä ja koko uudellamaalla;

Miten aloittaa markkinointi?

1. Tutustu kohdemarkkinoihisi

Ennen kuin voit aloittaa markkinoinnin tehokkaasti, sinun on ymmärrettävä, kuka kohdeasiakkaasi on. Mitkä ovat heidän tarpeensa ja toiveensa? Mitkä ovat heidän demografiansa? Missä päin Helsinkiä tai lähikaupunkeja he asuvat? Kun ymmärrät kohdemarkkinasi hyvin, voit alkaa räätälöidä markkinointipyrkimyksiäsi siten, että ne vetoavat heihin.

2. Varmista, että verkkosivustosi on optimoitu hakukoneita varten

Verkkosivustosi on yksi tärkeimmistä markkinointivälineistä, joten varmista että se on hakukoneoptimoitu niin että paikkakuntasi asiakkaat löytävät ne. Käytä sivustosi sisällössä palveluidesi nimiä ja missä paikkakunnalla näitä palveluita tarjotaan. Näin varmistat että Google ymmärtää missä ja mitä myyt ja siten osaa näyttää sivujasi oikeiden hakutulosten yhteydessä.

Varmista myös että verkkosivustosi on mobiiliystävällinen eli responsiivinen jotta sitä on helppo selata puhelimella. Yli 60% Googlessa tehtävistä hauista tehdään puhelimella. Toimialakohtaisesti jopa enemmän.

3. Käytä sosiaalista mediaa tavoittaaksesi kohdemarkkinasi

Sosiaalinen media on tehokas markkinointiväline, jonka avulla voit tavoittaa kohdemarkkinasi. Ihmiset ovat Helsingissä erittäin aktiivisia sosiaalisessa mediassa, joten varmista, että käytät Facebookin, Twitterin, Instagramin, Pinterestin tai vaikka Tik Tokin kaltaisia alustoja potentiaalisten asiakkaiden tavoittamiseen.

4. Investoi Google AdWordsiin eli hakusanamainontaan

Google AdWords on pay-per-click -mainonnan muoto, jonka avulla voit sijoittaa mainoksia Googlen hakukoneiden hakutulossivuille. Tämä voi olla loistava tapa tavoittaa potentiaalisia asiakkaita, jotka etsivät aktiivisesti kaltaisiasi yrityksiä. Usein hakusanamainonta on aloittelevalle yrittäjälle saada ensimmäisiä asiakkaita uusilta markkinoilta.

5. Googlen yritysprofiilin luominen (ent. Google My Business)

Googlen yritysprofiili on Googlen tarjoama ilmainen yritysprofiili, jonka avulla voit hallita yritystietojasi Google-haussa ja -kartoissa. Kun haluat tavoittaa hakukoneoptimoinnin avulla asiakkaita Helsingin alueella, niin Googen yritysprofiilin luominen on elinehto. Ilman sitä et pääse Googlen paikallisiin hakutuloksiin, siihen pieneen karttaan ja se vieressä oleviin kolmeen hakutulokseen. Listauksesta asiakkaasi löytävät yrityksestäsi tarkat tiedot, kuten osoitteen, puhelinnumeron, aukioloajat ja pystyvät lukemaan yrityksellesi jätettyjä arvosteluja.

6. Luo hyödyllistä ja avainsanoja sisältävää sisältöä niin kotisivulle muuhun markkinointiin

Yksi tapa houkutella potentiaalisia asiakkaita verkkosivustollesi on luoda hyödyllistä ja avainsanoja sisältävää sisältöä. Tämä voi olla blogikirjoituksia, infograafeja, e-kirjoja tai jopa videoita. Luomalla informatiivista sisältöä, joka vetoaa kohdemarkkinoihisi, voit houkutella orgaanista liikennettä verkkosivustollesi joka ajan kanssa johtaa uusiin liideihin ja konversioihin.

7. Kerää sähköposteja ja luo sähköpostilista

Sähköpostilista on arvokas markkinointiväline, jonka avulla voit tavoittaa kohderyhmäsi suoraan sähköpostilaatiikkoon lähetettävillä uutisilla, päivityksillä ja erikoistarjouksilla. Sähköposteja voi kerätä monella tavalla, esimerkiksi verkkosivustollasi olevan rekisteröimislomakkeen avulla tai tarjoamalla jotain arvokasta vastineeksi sähköpostiosoitteesta. Kun sinulla on sähköpostiosoitteita sisältävä luettelo, voit käyttää sähköpostimarkkinointipalvelua, kuten MailChimpiä tai Active Campaignia lähettääksesi automaattisia sähköpostiviestejä tilaajille. Sähköpostimarkkinointi on edelleen tehokkain myyntiväline.

8. Toteuta uudelleenkohdistuskampanjoita – retargeting

Mainosten uudelleen kohdentaminen on verkkomainonnan muoto, jonka avulla voit näyttää mainoksia ihmisille, jotka ovat jo käyneet verkkosivustollasi tai olleet vuorovaikutuksessa brändisi kanssa verkossa. Tämä tapahtuu sijoittamalla koodinpätkä, jota kutsutaan nimellä pikseli verkkosivustollasi, joka seuraa kävijöiden liikkumista internetissä. Kerättyjä tietoja käytetään sitten näyttämään näille henkilöille relevantteja mainoksia, kun he selaavat muita verkkosivustoja. Uudelleen kohdentaminen voi olla tehokas tapa lisätä brändin tunnettuutta ja lisätä myyntiä potentiaalisille asiakkaille, jotka eivät ehkä olleet valmiita ostamaan sivustollasi ensimmäisellä vierailullaan. Nykyään retargeting elää murrosvaihetta uusien tietoturvaa parantavien lainsäädäntöhankkeiden takia.

9. Käytä vaikuttajamarkkinointia

Vaikuttajamarkkinointi on suusanallisen markkinoinnin muoto, jossa vaikutusvaltaisia ihmisiä käytetään mainostamaan tuotteitasi tai palveluitasi. Vaikuttajat voivat olla julkkiksia, bloggaajia, YouTubettajia tai sosiaalisen median henkilöitä, joilla on suuri kannattajakunta. Työskentelemällä vaikuttajien kanssa voit tavoittaa suuremman yleisön markkinointiviestilläsi kuin perinteisten markkinointikanavien kautta. Jopa pienyrityksen on mahdollista hyödyntää vaikuttajamarkkinointia, sillä nykyään Suomessakin on monen tasoisia vaikuttajia, joilla on eri määrä seuraavia.

10. Videomarkkinointi Youtubessa

Videomarkkinointi on loistava tapa olla yhteydessä potentiaalisiin asiakkaisiin ja mainostaa tuotteitasi tai palveluitasi. YouTube on Googlen jälkeen toiseksi suurin hakukone, joten se on ihanteellinen alusta videomarkkinoinnille. Voit luoda ohjevideoita, tuote-esittelyjä, asiakkaiden suositteluvideoita tai jopa vlogeja (videoblogeja), jotka antavat yleisöllesi käsityksen yrityksestäsi. Jos et ole varma, mistä aloittaa, verkossa on paljon resursseja, jotka auttavat sinua pääsemään alkuun videomarkkinoinnissa. Kun potentiaalinen ihminen näkee sinut videoilla, niin se laskee yhteydenoton kynnystä koska nähdessään videoitasi usein hän alkaa vähitellen luottamaan ja uskomaan sinua.Jos sinulla on jotain sanottavaa, joka voi parantaa kohderyhmäsi elämänlaatua, älä epäröi aloittaa videomarkkinointia Suomessa!

11. Aktiivinen sosiaalinen myynti

Sosiaalinen myynti on myynnin muoto, jossa käytetään sosiaalista mediaa suhteiden rakentamiseen ja vuorovaikutukseen potentiaalisten asiakkaiden kanssa. Se on tapa käyttää sosiaalista mediaa asiakkaiden löytämiseen, yhteydenpitoon ja myymiseen. Sosiaalinen myynti on suhteellisen uusi käsite, mutta sen suosio kasvaa, kun yhä useammat yritykset tunnistavat sosiaalisen median voiman saavuttaa uusia yleisöjä. Facebookissa ryhmistä voit löytää ihmisiä, jotka etsivät juuri sinun osaamistasi. Varsinkin jos etsit yritysasiakkaita niin Linkedin-verkostoituminen ja julkaiseminen on loistava tapa tehdä tuttavuutta potentiaalisiin asiakkaisiin.

12. Yrityksen tietojen täyttäminen netissä oleviin yrityshakemistoihin

Varsinkin paikallisena yrittäjänä, sinun täytyy käydä täyttämässä niin paljon ilmaisia yrityshakemistoja kuin mahdollista. Niillä on iso vaikutus Google näkyvyyteen. Niitä on esimerkiksi yelp, Tupalo, Cylex jne.. Niiden lista muuttuu koko ajan, joten voit tiedustella niistä vaikka minulta suoraan.

13. Hakukoneoptimoinnin tekeminen itse

Hakukoneoptimointia voi harrastaa itsekkin, ja se on jopa suositeltavaa ainakin perustasolla. Sinun on tunnettava termit joilla asiakkaasi palveluitasi tai tuotteitasi hakee, osattava sijoittaa niitä kotisivujesi teksteihin, sosiaalisen median postauksiin, Youtube-videoiden kuvausteksteihin, yrityshakemistojen kuvauksiin jne. Sen lisäksi sinun tulee ymmärtää miten kotisivulla olevan sivun perusoptimointi tehdään: kuten H1-H3 otsikoiden tekeminen, hakusanojen sijoittaminen sisältöön, metatietojen täyttäminen ja kuvien optimointi.

14. Toteuta integroitua hakukonemarkkinointia

Toteuta integroitua hakukonemarkkinointia saavuttaaksesi tehokkaamman ja kustannustehokkaan läsnäolon hakukoneissa. Integroitu lähestymistapa yhdistää hakusanamainonnan (SEM) ja hakukoneoptimoinnin (SEO) parhaat puolet, maksimoiden sivustosi näkyvyyden ja liikenteen.

SEM mahdollistaa nopeat tulokset ja suoran näkyvyyden tietyillä hakusanoilla, kun taas SEO rakentaa pitkän aikavälin luottamusta ja orgaanista liikennettä.

Yhdistämällä molemmat strategiat, voit vahvistaa brändisi asemaa, houkutella laajempaa yleisöä ja saada parempia konversioita. Integroidussa hakukonemarkkinoinnissa on kyse synergiasta, joka tuottaa parempia tuloksia kuin erilliset toimenpiteet.

Tämä on aika haastava menetelmä, mutta äärimmäisen tuottava. Jos sinua kiinnostaa, niin ota yhteyttä niin tutkitaan miten saadaan yrityksesi kasvuun tällä tehokkaalla strategialla.

Helsinki on loistava kaupunki digitaaliselle markkinoinnille!

On monia syitä, miksi Helsinki on loistava kaupunki digitaalisen markkinoinnin kannalta.

Helsinki on moderni kaupunki

Ensinnäkin se on hyvin moderni kaupunki, jossa on hyvä infrastruktuuri ja melkein kaikilla on nopea internetyhteys. Tämän ansiosta on helppo pitää yhteyttä potentiaalisiin asiakkaisiin verkossa.

Helsinki on kansainvälinen

Toiseksi Helsingissä toimii monia kansainvälisiä yrityksiä ja organisaatioita, mikä tarkoittaa, että tuotteillesi tai palveluillesi on suuret potentiaaliset markkinat.

Helsinkiläiset ovat vastaanottavaisia uusille ideoille

Lopuksi, helsinkiläiset ovat yleensä hyvin avoimia ja vastaanottavainen uusille ideoille ja teknologioille, mikä helpottaa yrityksesi markkinointia.

Jos harkitset yrityksen perustamista tai olemassa olevan yrityksesi markkinoinnin parantamista Helsingissä, käytettävissäsi on monia digitaalisen markkinoinnin mahdollisuuksia. Halusitpa sitten olla yhteydessä potentiaalisiin asiakkaisiin verkossa tai sen ulkopuolella, Helsingissä on paljon tapoja markkinoida yritystäsi. Pienellä luovuudella ja vaivalla voit tavoittaa suuren määrän potentiaalisia asiakkaita ja kasvattaa liiketoimintaasi nopeasti.

Jatkamalla sivuston selaamista hyväksyt evästekäytännön Lue lisää

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close