Miten parantaa markkinointia?

SEO Kari Nieminen

Miten parantaa markkinointia Helsinki SEOKARINIEMINEN

Helsingissä ja koko pääkaupunkiseudulla on yhteensä 1,4 miljoonaa asukasta ja yli 660 000 työpaikkaa. Se tarkoittaa kenelle tahansa yrittäjällä isoa määrää potentiaalisia maksukykyisiä asiakkaita. Tämän takia markkinointitaitojen parantaminen saattaa olla juuri oikea lääke menestymiseen ja liiketoiminnan kasvattamiseen. Tässä artikkelissa käsitelleen 17 keinoa parantaa jo tekemääsi markkinointia Helsingissä ja Uudellamaalla.

Miten parantaa markkinointia Helsingissä ja saada näkyviä tuloksia? [17 vinkkiä]

1. Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimoinnin avulla voit parantaa näkyvyyttäsi verkkohakutuloksissa, jolloin potentiaaliset asiakkaat löytävät sinut helpommin. Kotisivun hakukoneoptimointi voidaan jakaa kahteen pääalueeseen: verkkosivuston sisällön ja rakenteen optimointiin ja sivun ulkopuoliseen optimointiin eli linkkien rakentamiseen. Näiden molempien tekniikoiden avulla saat lisää orgaanista liikennettä Googlesta.

2. Luo vastustamaton tarjous tai liidimagneetti kotisivullesi

Varmista, että tuotteesi tai palvelusi houkuttelevat potentiaalisia asiakkaita, ja tarjoa heille jotain, mitä he eivät voi vastustaa.Tämä voi olla alennus, ilmainen kokeilujakso tai arvokas sisältö. Tarjoamalla tämän bonuksen, voit houkutella heitä liittymään sähköpostilistallesi ja ajan kanssa voit alkaa luomaan heidän kanssa suhdetta ja mahdollisesti kauppaa.

3. Tee markkinointia säännöllisesti

Älä jätä markkinointiponnistelujasi sattuman varaan – varmista, että käytät siihen aikaa joka viikko tai kuukausi. Tämä auttaa sinua pysymään keskittyneenä ja johdonmukaisena. Markkinointi ei ole kertaluonteinen ponnistus, vaan se on jotain sinun on tehtävä säännöllisesti nähdäksesi lopulta tuloksia.

4. Hanki apua markkinoinnin ammattilaiselta

Jos et ole varma, mistä aloittaa markkinointi tai sinulla ei ole aikaa tehdä sitä itse, harkitse SEO konsultin tai -toimiston palkkaamista. He voivat auttaa sinua kehittämään ja toteuttamaan yrityksellesi räätälöidyn kattavan markkinointistrategian. Helsingistä on helposti löydettävissä alan ammattilaisia. Konsultointi apua voit saada nykyään etänä mistä tahansa päin Suomea.

4. Anna markkinointi ammattilaisen tehtäväksi

Jos et ole itse kiinnostunut opettelemaan digitaalisen markkinoinnin ja erityisesti hakukonemarkkinoinnin syvällisiä tekniikoita, kannattaa miettiä ulkoistamista. Palkkaamalla alan asiantuntijan saat käyttöösi paitsi ammattilaisen osaamisen, myös kertyneen kokemuksen siitä, mitkä strategiat toimivat parhaiten juuri sinun alallasi. Asiantuntija voi opastaa sinua valitsemaan tehokkaimmat ja kustannustehokkaimmat mainonnan keinot, sekä toteuttaa ne puolestasi.

Hyvä ja luotettava markkinoinnin ammattilainen ei ainoastaan toteuta mainontaa, vaan hän myös analysoi ja optimoi kampanjoita parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi. Muista, että investointi ammattilaiseen maksaa itsensä takaisin tulevaisuuden myyntilukujen kasvaessa.

Haluatko aloittaa? Ota yhteyttä ja katsotaan, kuinka voimme auttaa sinua saavuttamaan markkinointitavoitteesi!

5. Älä arvaa – opiskele markkinoinnin perusteet

Jos haluat tehdä markkinointia itse, varmista, että ymmärrät perusteet. Verkossa on monia ilmaisia resursseja, jotka voi auttaa sinut alkuun. Yritä luoda ensin kokonaisnäkemys ja sen jälkeen valitse yksi markkinointikeino, jossa yrität saada aikaan kunnolla tuloksia. Vältä pomppimista eri kanavien välillä. Paras keino onnistua on ymmärtää mistä asiakkaasi löytyvät ja sitten viettää aikaa sen kanavan niksien ja markkinointitaktiikoiden opetteluun.

6. Osta markkinointineuvontaa ja varaa ilmaisia 30-60 min konsultointeja

Jos et ole varma, mistä aloittaa tai mitä tehdä seuraavaksi, harkitse konsultaation hankkimista joko hakukoneoptimoinnin tai mainonnan asiantuntijalta. Useimmat SEO konsultit antavat alustavan konsutoinnin ilmaiseksi. Hyödynnä tämä mahdollisuus, sillä jo yksi tapaaminen voi auttaa sinua pääsemään oikeille raiteille ja välttämään kalliita virheitä. SEO konsultin kanssa voit tehdä toimivan markkinointistrategian Helsingin markkina-alueelle

7. Jos julkaiset somessa niin tee itsellesi somekalenteri

Somekalenterin avulla voit suunnitella sisältösi etukäteen ja varmistaa, ettet missaa mitään tärkeää. Näin voit keskittyä laadukkaan sisällön luomiseen sen sijaan, että yrität keksiä jotain uutta viime hetkellä. Muista sijoittaa somejulkaisuihinkin liiketoiminnallesi tärkeitä hakusanoja.

8. Verkostoidu muiden markkinoinnista kiinnostuneiden kanssa

Yksi parhaista tavoista oppia uutta markkinoinnista on keskustella muiden markkinoinnista kiinnostuneiden kanssa. Osallistu verkkotapaamisiin ja webinaareihin, joissa voit oppia ja esittää kysymyksiä jo asiansa osaaville ammattilaisille. Yksi parhaista oppimisen muodoista on esittää kysymyksiä, jopa niitä yksinkertaisempia. Useimmat ammattilaiset ovat tottuneet esittämään vaikeitakin asioita yksinkertaistettuna, jotta kokemattomatkin saavat niistä kiinni. Helsingissä on helppo verkostoitua myös kasvotusten.

9. Kysy asiakkailtasi, mitä ongelmia heillä on

Varmista, että ymmärrät asiakkaidesi tarpeet ja kipupisteet. Voit tehdä tämän keskustelemalla heidän kanssaan suoraan, lukemalla asiakasarvosteluita tai tekemällä kyselyitä. Kun tiedät, mitkä ovat heidän ongelmansa, voit vastata niihin verkkosivustollasi tai blogissasi. Näin voit osoittaa potentiaalisille asiakkaille, että ymmärrät heitä ja että voit auttaa ratkaisemaan heidän ongelmansa.

10. Varmista, että verkkosivustosi on ajan tasalla

Verkkosivustosi on usein ensimmäinen vaikutelma, jonka potentiaaliset asiakkaat saavat yrityksestäsi, joten varmista, että se on teknisesti ajan tasalla ja se näyttää visuaalisesti ajanmukaiselta. Verkkosivultasi saatava asiakaskokemus on ensimmäinen asia jota ihmiset sinusta näkee. Varmista että sivustosi on responsiivinen ja latautuu nopeasti.

11. Ota hyviä valokuvia liikkeestäsi sekä sisältä että ulkopuolelta

Ihmiset ovat visuaalisia olentoja ja reagoivat hyvin kuviin. Varmista, että verkkosivustollasi ja sosiaalisen median tileilläsi on laadukkaita kuvia. Laadukkuus ei aina tarkoita että kuvien pitää olla steriilejä, vaan se tarkoittaa että niissä näkyy oikeita asioita oikeasta elämästä. Jos saat kuviin mukaan oikeita ilmeitä ja tunteita niin olet oikeilla jäljillä. Jos ole palvelualalla, niin pyri ottamaan kuvat kaikista palvelutilanteista joissa asiakas on mukana. Ihan siitä lähtien kun hän tulee sisään liikkeeseesi ja aloitat palvelun. Mitä tutummalta liikkeesi tai palvelusi tuntuu, sitä helpompi hänen on varata sinulta aika.

12. Lisää uusia avainsanoja kotisivusi sisältöön

Yksi parhaista tapoja parantaa verkkosivustosi sijoitusta hakukoneissa on lisätä uusia avainsanoja sisältöön. Mutta älä vain tunge niitä sinne, vaan käytä niitä luonnollisesti osana tekstiä. Voit löytää uusia avainsanoja tekemällä tutkimusta kilpailijasi verkkosivustoista tai käyttämällä ilmaisia avainsanatyökaluja. Usein monet yrittäjät luulevat että nettisivujen tulee olla lyhyet ja ytimekkäät ja että asia tulee nopeasti sanottua. Jos haluat onnistua Google näkyvyyden hankkimisessa ja vastata asiakkaiden mieltä vaivaaviin kysymyksiin, niin varmista että sivustollasi on enemmän kirjoitettua tekstiä kuin kilpailijallasi ja että artikkelit ovat hakukoneoptimoituja.

13. Etsi uusia asiakaskohderyhmiä ja kirjoita heille uutta sisältöä

Vaikka luulet tuntevasi kohderyhmäsi hyvin, niin voi olla että et ole huomannut kirjoittaa uusia artikkeleita kaikille potentiaalisille kohderyhmille. Käytä nyt aikaa miettiessäsi kaikkia kohderyhmiäsi ja mene sen jälkeen katsomaan kotisivuillesi oletko kirjoittanut heille. Jos et ole, niin sitten kirjoita seuraava artikkeli tai palvelunkuvaus heille. Uusi kohderyhmä voi myös löytyä uudelta paikkakunnalta. Jos haluat löytyä tietyltä paikkakunnalta, niin varmista että kotisivullasi on kirjoitettu siitä paikkakunnasta. Niin kuin minäkin kirjoitan tällä hetkellä Helsingistä.

14. Seuraa sivustovierailuja Google Analyticsin kanssa

Jos et ole vielä asentanut sivustollesi Google Analytics -analytiikkaa, tee se nyt. Se on ilmainen palvelu, joka kertoo, miten ihmiset löytävät ja käyttävät verkkosivustoasi. Nämä tiedot ovat korvaamattomia, sillä ne auttavat sinua ymmärtämään, mikä sivustollasi toimii ja mikä ei. Kun tiedät tämän, voit tehdä tehdä tarvittavat muutokset verkkosivustosi parantamiseksi.

15. Verkkokaupan perustaminen palveluiden lisäksi

Jos et vielä myy verkossa, nyt on aika aloittaa. Monet yritykset ovat siirtymässä pois kivijalkamyymälöistä ja perustavat kaupat pelkästään verkkokaupan. Monet palveluyrittäjät Helsingin ja koko pääkaupunkiseudun alueella ovat perustaneet verkkokaupan myydäkseen myös fyysisiä tuotteita palveluiden lisäksi. Tämä on osoittautunut menestyksekkääksi strategiaksi ja kasvattunut liikevaihtoa sekä palveluiden puolella että tuotemyynnin puolella. Lue lisää markkinoinnista Helsingissä

16. Tee videoita ja liitä ne palvelusivuille

Tee palveluitasi kuvaavia videoita ja lataa ne Youtubeen. Sen jälkeen upota ne palvelusivulle. Tämä auttaa potentiaalisia asiakkaitasi ymmärtämään, mitä tarjoat ja miten se toimii. Videoiden ei tarvitse olla täydellisiä, niiden on vain oltava informatiivisia ja annettava hyvä yleiskuva palvelusta. Youtube-videoiden upottaminen palvelusivuille on erittäin hyvä keino parantaa hakukonesijoituksia. Jos olet palvelualalla, niin varmista että videoissa näkyy myös kuvia liikkeesi ulkopuolelta, tai esimerkiksi yrityksen autoista. Jos liikkeesi lähellä on esimerkiksi jokin tunnettu paikka Helsingissä, niin varmista että tämä näkyy videoissa.

17. Kerää ihmisiä sähköpostilistalle aina ja joka paikassa

Sähköpostilistalle voit kerätä sekä olemassaolevat asiakkaat ja uusia potentiaalisia asiakkaita. Voit tehdä tämän perustamalla sähköpostilomakkeen verkkosivuillesi tai blogiisi tai käyttämällä tapahtumissa tai muissa asiakaskohtaamistilanteissa sähköpostilistalle liittymislomaketta. Varmista, että sinulla on houkutteleva tarjous, kuten ilmainen e-kirja, raportti tai alennuskoodi, jolla saat ihmiset rekisteröitymään.

Helsinki – hyvä paikka parantaa markkinointia ja onnistua

Markkinoinnin parantaminen onnistuu yleensä parhaiten pienin askelin. Opiskele ensin yleisnäkemys ja sen jälkeen pyri parantamaan vauva-askelin markkinointiasi. Jos palkkaat ulkopuolisia tekemään, niin muista että ammattilaisetkaan ei aina pysty auttamaan sinua ellet itse osallistu aktiivisesti markkinoinnin tehojen parantamiseen. Markkinoinnissa on kyse kuitenkin tiivisti muuhun liiketoimintaan sitoutuvista asioista. Se ei ole erillinen saareke palveluiden tuotannosta.

Jos et ole vielä aloittanut markkinointia, niin lue artikkeli siitä miten aloittaa markkinointi Helsingissä

Jatkamalla sivuston selaamista hyväksyt evästekäytännön Lue lisää

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close