Klikkausprosentti CTR

SEO Kari Nieminen

Mitä klikkausprosentti kertoo? Mikä on hyvä klikkausprosentti? Hakukoneoptimointi SEO sanasto Kari Nieminen

Klikkausprosentti (click-through rate, CTR) kertoo kuinka suuri osa mainoksen tai orgaanisen hakutuloksen nähneistä klikkaa Googlen tulossivun (SERP) listausta.

Tunnetaan myös termeillä: klikkiprosentti, click trough rate, Click trough rate

Klikkausprosentti (click-through rate, CTR) kertoo kuinka suuri osa mainoksen tai orgaanisen hakutuloksen nähneistä klikkaa Googlen tulossivun (SERP) listausta. Klikkausprosentin avulla voit verrata kuinka tehokkaita avainsanasi, mainoksesi ja maksuttomat listauksesi ovat suhteessa alasi hyvään klikkausprosenttiin.

Klikkausprosentin laskutapa

Klikkausprosentti lasketaan jakamalla mainoksesi tai orgaanisen hakutuloksen saamien klikkausten määrä niiden saamien impressioiden määrällä

(klikkaukset ÷ impressiot) x 100  = CTR

Jos mainoksesi saa esimerkiksi 10 klikkausta ja 300 impressiota, klikkausprosenttisi on 3,3 %.

Mistä klikkiprosentin löytää?

Kullakin mainoksella, listauksella ja avainsanalla on oma klikkausprosenttinsa, joka näkyy Google Ads tilillä tai Google Search Consolesta.

Klikkausprosentin avulla voit selvittää, mitkä mainokset, listaukset ja avainsanat menestyvät ja missä niistä on parantamisen varaa. Mitä läheisempi yhteys avainsanoilla ja mainoksilla on toisiinsa ja yritykseesi, sitä todennäköisemmin käyttäjä klikkaa mainostasi tehtyään haun mainokseesi sopivalla hakutermillä.

Usein kysyttyä klikkausprosentista

Mikä on hyvä klikkausprosentti – CTR?

Hyvä klikkausprosentti on toimiala- ja yrityskohtainen ja vaihteelee sen mukaan onko kysymys hakusanamainonnan klikkausprosentista vai orgaanisen liikenteen CTR:stä. Useimmille yrityksille hyvä Google Ads CTR vaihtelee 2-5% välillä. Ja orgaanisessa liikenteessä hyvä klikkausprosentti voi olla paljon tätä matalampi.

Mitä klikkausprosentti kertoo?

Korkea klikkausprosentti on hyvä merkki siitä, että mainoksesi tekstit vastaavat tiedonhakijoiden käyttämiä hakutermejä ja mainosteksti on koukuttavasti kirjoitettu asiakkaan tarve edellä.

Matala klikkausprosentti kertoo että mainoksen teksti ei vastaa tiedonhakijoiden tarpeita. Tarkista mainostekstisi ja varmista, että avainsanasi sisältyvät mainostekstiin ja muista käyttää kaikkia Google Adsin tarjoamia laajennuksia. Yleensä visuaalisesti isompi mainos saa enemmän klikkauksia kuin pienet mainokset.

Jos sinua kiinnostaa myös itse hankkia ilmaista liikennettä kotisivullesi, niin tutustu kirjoittamaani hakukoneoptimoinnin oppaaseen. Tutustu hakukoneoptimointi -oppaaseen.