Sivulta löydät
Yritys Google hakuun Googlen yritysprofiilin avulla (ent. GMB)
Kysy Googlelta on muodostunut tärkeäksi nykyajan hokemaksi. Tässä artikkelissa käydään läpi miten saat yritykseksellesi paikallista hakukonenäkyvyyttä Googlen yritysprofiilia optimoimalla.
Katso kuitenkin ensin video siitä miten perinteinen orgaaninen haku ja Google My Business-paikallishaku eroavat toisistaan
Tarkista oletko täyttänyt nämä asiat Googlen yritysprofiilissa huolellisesti
1. Tarkista yrityksen pääluokka Google profiilissa
Tutki kilpailijoidesi pääluokkia ja valitse omasi sen perusteella johon yrityksesi palvelut kuuluvat. Käy katsomassa 20-30 kilpailijan luokitusta ja päätä sen jälkeen omasi.
2. Tarkista sisältääkö Google yritysprofiilin nimi avainsanoja?
Googlen ohjeiden mukaan Google My Business-tilin nimi pitää heijastaa reaalimaailmassa olevaa yrityksen käyttönimeä, joka löytyy nettisivulta tai yrityksen kylteistä.
Olet etulyöntiasemassa jo yrityksesi nimi/käyttönimi sisältää alallesi tärkeitä hakusanoja. Pelkästään jo avainsanan sisältävän nimen avulla voit parantaa näkyvyyttäsi hakutuloksissa. Voit omalla riskilläsi lisätä nimeen avainsana tai paikkakuntaan viittavan sanan. Se on kielletty Googlen ohjeistuksessa ja siitä voi tulla sanktioita. Mutta jotkut käyttävät sitä ja pääsevät tulosten kärkipäähän.
3. Kuinka lähellä tiedonhakijan olinpaikka on yrityksen sijaintia
Kun palvelun tai tuotteen hakija tekee haun, niin hän haluaa nähdä mahdollisimman lähellä häntä olevia vaihtoehtoja. Joten Google antaa etusijan yrityksille, jotka sijaitsevat lähellä hakijan olinpaikkaa. Tällä on merkitystä varsinkin mobiilihauissa.
4. Kuinka lähellä kaupungin keskustaa yritys sijaitsee
Mitä lähempänä yritys sijaitsee haetun kaupungin keskustaa sitä suuremman painoarvon yritys saa hakutuloksissa. Yrityksen keskeisellä sijainnilla on näkyvyys merkitystä. Mutta tämä voidaan voittaa muuten vahvalla Googlen yritysprofiilin optimoimisella.
Kysy paikallisen hakukonenäkyvyyden parantamista Helsingin, Tampereen ja Turun seutukunnissa.
5. Lisää yrityksen lisätoimialat GMB-tilillä (lisäluokka)
Jos yritykselläsi on sivutoimialoja, niin täytä ne tähän. Voit syöttää kaiken kaikkiaan yhdeksän lisäluokkaa. Älä täytä toimialoja, joille et toimita tuotteita tai palveluita.
6. Kotisivuun Iinkittävien nettisivujen auktoriteetti ja laatu
Kun yrityksen kotisivulla on hyödyllistä tietoa asiakkaille, niin sitä enemmän siihen on linkkejä muualta netistä. Mitä korkeampiauktoriteettisilta sivuilta nämä linkit tulevat sitä uskottavammalta yrityksen kotisivu Googlesta näyttää ja sitä korkeammalla hakutuloksissa se haluaa yritystä näyttää. Varmista että yrityksesi on mahdollisimman monissa vakiintuneissa hakemistoissa ja täytä sinne aina huolellisesti yrityksen NAP.
7. Käytä tärkeitä hakusanoja arvosteluiden vastauksissa
Kannusta asiakkaitasi kertomaan miten olet heidän ongelmansa ratkaissut mahdollisimman yksityiskohtaisesti, jotta heidän antamaansa arvosteluun tulee luonnollisesti yrityksellesi tärkeitä hakusanoja. Käytä samoja tärkeitä hakusanoja myös vastatessasi arvosteluun. Jos et tunne yrityksesi tärkeitä avainsanoja, niin tutustu avainsana-analyysiin
8. Korkea arvostelujen tähtiluokitus keskiarvo (4 – 5 tähteä)
Google haluaa näyttää yrityksiä, jotka palvelevat asiakkaitaan hyvin. Sen takia arvostelujen keskiarvon tulisi olla 4:n tähden ja 5:n tähden välillä. Älä murehdi satunnaisista 3 tähden arvosteluista, sillä on paljon uskottavampaa että arvostelut vaihtelevat hieman, kuin että en ovat koko ajan 5 tähteä.
9. Spämmi listausten ehkäiseminen
Jos täyttävät väärin Googlen yritysprofiilin, niin voit ilmoittaa Googlelle ja pyytää profiilin pitäjää muuttamaan epäreilusti täytetyt tiedot profiilista kuten avainsana otsikossa.
10. GMB-tilin täyttöaste
Jos tililläsi on kaikki mahdolliset kohdat täytetty maksimiinsa, niin se sijoittuu paremmin kuin puoliksi täytetty tili. Eli täytä kaikki kohdat mahdollisimmat täyteen.
11. Vahvistettu GMB – tili
Jos et ole vielä vahvistanut Google profiilasi, niin tee se tänään.
12. GMB – tilillä olevien arvostelujen lukumäärä
Google haluaa näyttää yrityksiä, jotka saavat paljon arvosteluja. Se tarkoittaa että yritys on aktiivinen ja palvelee asiakkaitaan hyvin.
13. Avainsanat GMB – laskeutumissivun otsikossa
Kun liität nettisivusi osoitteen Googlen yritysprofiiliin-tiliin, niin varmista että käytät sillä sivulla samoja avainsanoja (hakusanoja), kuin käytät profiilissakin. Se luo yhtenäisyyttä ja antaa Googlelle varmuuden siitä että GMB-tilin ja nettisivun sisältö vastaa toisiaan.
14. GMB – laskeutumissivulle tulevien linkkien laatu ja linkittävän domainin auktoriteetti
Google haluaa lähettää liikennettä sivulle, joka koetaan netissä laadukkaaksi ja sinne on ohjattu paljon hyviä linkkejä. Varmista että kotisivullesi tulee mahdollisimman paljon laadukasta liikennettä monista eri sivustoista, joilla on mahdollisimman korkean domain auktoriteettu (eng. domain auhtority)
15. Palveluissa ja tuotteissa olevien avainsanojen vastaavuus yrityksen nettisivulla olevien tekstien kanssa
Google My Business-tilillä pystyt kertomaan tuotteistasi ja palveluistasi. Tarkista että käytät tuotekorteilla ja palvelukuvauksissaa samoja hakutermejä, kuin nettisivullasikin.
Lähde: https://whitespark.ca/local-search-ranking-factors/
Usein kysyttyä siitä miten yritys saadaan Google hakuun
Miksi yritys ei löydy Googlesta?
Yrityksesi ei löydy Googlesta jos sivusi eivät ole ideksoituneet. Tarkista tällä hakuoperaattorilla onko sivusi indeksoitunut. site:https://sinunkotisivusi.fi
Tai sitten kotisivullasi ei ole riittävän paljon kirjoitettua haettavasta asiasta. Korjataksesi tämän lisää sivustollesi lisää sisältöä aiheesta josta haluat löytyvä Googlesta. Kirjoita yhdestä aiheesta aina n. 850-1000 sanaa.
Miten Google-haku toimii?
Google-haku toimii seuraavasti. Kun kirjoitat hakutermin Googlen hakukenttään, niin Googlen hakualgoritmi yrittää ymmärtää mitä asiaa etsit ja tarjoaa ehdotuksia hakutulokseksi. Jos et löydä haluamaasi yritä tarkentaa ja rajata hakua kapeammalle.
Miten Google näkyvyyttä?
Paras keino lisätä Google näkyvyyttä on kirjoittaa kotisivullesi lisää sisältöä. Hyvänä nyrkkisääntöjä voi pitää että jokaista tarjoamaasi palvelua vastaan täytyy olla yksi n. 850-1000 sanan artikkeli. Tutustu blogin hakukoneoptimointiin artikkelistamme.
Haluatko tehdä itse hakukoneoptimointia?
Tutustu kirjoittamiini hakukoneoptimoinnin oppaisiin
- Hakukoneoptimointi opas 2023
- Sisäinen hakukoneoptimointi – kaikki mitä siitä täytyy tietää
- Ulkoinen hakukoneoptimointi – on muutakin kuin backlinkkejä