Verkkokaupan hakukoneoptimointi seo: Miten saada enemmän myyntiä ja liikennettä?

SEO Kari Nieminen

Verkkokaupan maailmassa kilpailu asiakkaista on tiukkaa, ja yksi avaintekijä menestykseen on verkkokaupan näkyvyys hakukoneissa. Verkkokaupan hakukoneoptimointi, tunnetaan myös nimellä SEO (Search Engine Optimization), on prosessi, jolla parannetaan verkkokaupan sijoitusta hakukoneiden tulossivuilla. Tämä saavutetaan erilaisilla tekniikoilla ja strategioilla, jotka auttavat hakukoneita ymmärtämään ja arvioimaan sivuston paremmin. Tässä oppaassa tarkastellaan, mikä on verkkokaupan hakukoneoptimointi, miksi se on tärkeää ja miten sitä voidaan tehostaa.

Mikä on verkkokaupan hakukoneoptimointi?

Verkkokaupan hakukoneoptimointi on prosessi, jossa verkkokaupan sivusto optimoidaan niin, että se näkyy korkeammalla hakutuloksissa ja houkuttelee enemmän kävijöitä. Tavoitteena on parantaa verkkokaupan näkyvyyttä ja saada lisää liikennettä sivustolle. Hakukoneoptimointi sisältää useita eri tekijöitä, kuten avainsanojen valinnan, teknisen optimoinnin ja sisällön optimoinnin. Avainsanojen valinta on tärkeä osa hakukoneoptimointia, sillä oikeiden avainsanojen käyttö auttaa sivustoa näkymään oikean kohdeyleisön hakutuloksissa. Tekninen hakukoneoptimointi puolestaan keskittyy sivuston rakenteen ja toimivuuden parantamiseen, mikä vaikuttaa sivuston latausnopeuteen ja käyttäjäkokemukseen. Sisällön optimointi taas tarkoittaa laadukkaan ja relevantin sisällön luomista, joka houkuttelee kävijöitä ja parantaa sivuston näkyvyyttä. Verkkokaupan hakukoneoptimointi on tärkeä osa digitaalista markkinointia ja auttaa verkkokauppaa menestymään kilpailussa.

Miksi verkkokaupan hakukoneoptimointi on tärkeää?

Verkkokaupan hakukoneoptimointi on tärkeää, koska se auttaa parantamaan verkkokaupan näkyvyyttä hakukoneissa ja houkuttelemaan enemmän kävijöitä sivustolle. Hyvin optimoitu verkkokauppa voi myös parantaa sivuston sijoitusta hakutuloksissa ja lisätä luottamusta käyttäjien keskuudessa. Lisäksi hakukoneoptimoinnin avulla voidaan kohdistaa oikeat asiakkaat ja parantaa konversiota. Ilman hakukoneoptimointia verkkokauppa voi jäädä kilpailijoiden varjoon ja menettää mahdollisia asiakkaita.

Hakukoneoptimoinnin vaikutus myyntiin ja liikenteeseen

Hakukoneoptimointi on tärkeä osa verkkokaupan menestystä, sillä se vaikuttaa suoraan myynnin ja liikenteen määrään. Hyvin optimoidut verkkosivut nousevat korkeammalle hakutuloksissa ja houkuttelevat siten enemmän kävijöitä. Lisäksi oikeat avainsanat auttavat kohdentamaan liikennettä ja tavoittamaan potentiaaliset asiakkaat. Hakukoneoptimoinnin avulla voidaan myös parantaa verkkokaupan konversioprosenttia ja saada enemmän ostotapahtumia. On siis tärkeää panostaa hakukoneoptimointiin ja varmistaa, että verkkokauppa löytyy helposti ja houkuttelee potentiaalisia asiakkaita.

Miten käytössä oleva verkkokauppa alusta vaikuttaa hakukoneoptimoinnin kannalta?

Verkkokauppa-alustat tarjoavat erilaisia työkaluja ja ominaisuuksia hakukoneoptimointiin. Jotkut alustat ovat paremmin optimoituja SEO-vaatimuksille suoraan “laatikosta”, kun taas toiset saattavat vaatia lisätyökaluja tai mukautuksia saavuttaakseen parhaat mahdolliset SEO-tulokset. Tässä on muutamia tapoja, joilla verkkokauppa-alusta voi vaikuttaa SEOon:

 1. URL-rakenne: Jotkut alustat antavat käyttäjille enemmän joustavuutta mukauttaa URL-rakenteita, mikä voi olla hyödyllistä SEOon.
 2. Meta-tiedot: Alustan kyky antaa käyttäjille mahdollisuus mukauttaa metaotsikoita, metakuvauksia ja muita SEO-kriittisiä tietoja on olennainen.
 3. Mobiilioptimointi: Koska mobiilihaku on yhä tärkeämpää, alustan kyky tuottaa mobiiliystävällisiä sivuja on kriittinen SEO-menestyksen kannalta.
 4. Latausnopeus: Verkkokaupan sivun latausnopeus voi vaikuttaa siihen, miten hakukoneet arvioivat sen. Jotkut alustat ovat paremmin optimoituja nopealle suorituskyvylle.
 5. Sisällönhallinta: Kyky lisätä ja hallita laadukasta sisältöä, kuten blogikirjoituksia, voi auttaa parantamaan SEOa.
 6. Laajennukset ja liitännäiset: Jotkut alustat tukevat laajennuksia tai liitännäisiä, jotka on suunniteltu erityisesti SEO-optimointia varten.

On tärkeää tutkia ja valita alusta, joka ei ainoastaan täytä liiketoimintatarpeitasi, vaan myös tukee ja edistää SEO-ponnisteluja.

Verkkokauppa alustat

Teemme hakukoneoptimointia kaikkiin verkkokauppa-alustoihin

 • WooCommerce hakukoneoptimointi
 • Shopify hakukoneoptimointi
 • Magento hakukoneoptimointi
 • PrestaShop hakukoneoptimointi
 • MyCashflow hakukoneoptimointi
 • Vilkas hakukoneoptimointi
 • OpenCart hakukoneoptimointi
 • BigCommerce hakukoneoptimointi

Verkkokaupan avainsanojen valinta

Miten valita oikeat avainsanat verkkokaupan hakukoneoptimoinnin kannalta

Avainsanojen valinta on tärkeä osa verkkokaupan hakukoneoptimointia. Oikeiden avainsanojen valitseminen auttaa parantamaan verkkokaupan näkyvyyttä hakukoneissa ja houkuttelemaan kohdennettua liikennettä. Avainsanat ovat ne sanat tai sanajonot, joita potentiaaliset asiakkaat käyttävät etsiessään tuotteita tai palveluita verkosta. Tärkeää on valita avainsanoja, jotka ovat sekä relevantteja että suosittuja. Tämä voidaan tehdä käyttämällä erilaisia työkaluja avainsanojen tutkimiseen, kuten Google Keyword Planneria tai SEMrushia. Avainsanojen optimointi verkkokaupan sisällössä on myös tärkeää. Tämä tarkoittaa avainsanojen strategista sijoittamista verkkosivuston eri osiin, kuten otsikoihin, metatietoihin, tuotekuvauksiin ja URL-rakenteeseen. Lisäksi avainsanoja voidaan käyttää myös sisällön optimoinnissa, kuten blogikirjoituksissa tai artikkeleissa, jotta verkkokaupan sisältö vastaa potentiaalisten asiakkaiden hakukyselyjä.

Työkalut avainsanojen tutkimiseen

Avainsanojen tutkiminen on tärkeä osa verkkokaupan hakukoneoptimointia. On olemassa monia työkaluja, jotka auttavat löytämään oikeat avainsanat. Näihin työkaluihin kuuluvat esimerkiksi Google Keyword Planner, SEMrush ja Moz Keyword Explorer. Näiden työkalujen avulla voit selvittää, mitkä avainsanat ovat suosittuja ja kilpailtuja. Voit myös tarkastella avainsanojen hakumääriä ja kilpailutasoja. Tämä auttaa sinua valitsemaan avainsanoja, jotka ovat relevantteja ja joilla on hyvä mahdollisuus parantaa sijoitustasi hakutuloksissa. Lisäksi voit käyttää Google Trends -työkalua nähdäksesi, mitkä avainsanat ovat trendikkäitä ja nousevia. Näiden työkalujen avulla voit tehdä tarkempaa avainsanatutkimusta ja optimoida verkkokauppasi hakukoneystävällisemmäksi.

Avainsanojen optimointi verkkokaupan sisällössä

Avainsanojen optimointi on tärkeä osa verkkokaupan hakukoneoptimointia. Oikeiden avainsanojen valinta auttaa parantamaan verkkokaupan näkyvyyttä hakukoneissa ja houkuttelemaan kohderyhmän huomion. Verkkokaupan sisällössä avainsanojen käyttöä voidaan optimoida eri tavoin. Yksi tehokas tapa on sisällyttää avainsanoja tuotteiden otsikoihin ja kuvauksiin. Lisäksi avainsanoja voidaan lisätä tuotekategorioihin ja tuotetunnisteisiin. Hyvin optimoitu sisältö auttaa hakukoneita ymmärtämään verkkokaupan tarjoaman arvon ja parantaa siten sivuston sijoitusta hakutuloksissa. On myös tärkeää seurata avainsanojen suorituskykyä ja tehdä tarvittavia muutoksia optimoinnin jatkuvan parantamisen varmistamiseksi.

Tekninen hakukoneoptimointi

Verkkosivuston nopeuden optimointi

Verkkosivuston nopeuden optimointi on tärkeä osa verkkokaupan hakukoneoptimointia. Nopea sivuston latautumisaika parantaa käyttäjäkokemusta ja lisää sivuston kävijämäärää. Nopea sivusto myös saa paremman sijoituksen hakutuloksissa, mikä puolestaan lisää näkyvyyttä ja houkuttelee enemmän liikennettä. Tärkeimmät tekijät sivuston nopeuden optimoinnissa ovat optimoidut kuvat, välimuistin käyttö ja minimoitu tiedostokoko. On myös tärkeää varmistaa, että sivusto toimii moitteettomasti eri laitteilla, kuten mobiililaitteilla. Verkkosivuston nopeuden optimointiin kannattaa panostaa, sillä se parantaa sekä myyntiä että liikennettä.

URL-rakenteen optimointi

URL-rakenteen optimointi on tärkeä osa verkkokaupan hakukoneoptimointia. Selkeä ja informatiivinen URL-rakenne auttaa hakukoneita ymmärtämään verkkosivuston sisältöä paremmin. Tässä muutamia vinkkejä URL-rakenteen optimointiin:

 • Käytä kuvailevia sanoja URL-osoitteissa, jotka kertovat sivun sisällöstä.
 • Vältä pitkiä ja monimutkaisia URL-osoitteita, jotka voivat olla vaikeita ymmärtää.
 • Huolehdi, että URL-osoitteet ovat selkeitä ja helppolukuisia.

Hyvin optimoitu URL-rakenne parantaa verkkokaupan näkyvyyttä hakukoneissa ja houkuttelee enemmän kävijöitä sivustolle.

Sivuston mobiiliystävällisyys

Sivuston mobiiliystävällisyys on erittäin tärkeä osa verkkokaupan hakukoneoptimointia. Mobiiliystävälliset verkkosivustot tarjoavat paremman käyttökokemuksen mobiililaitteilla ja parantavat siten sivuston näkyvyyttä hakukoneissa. Mobiiliystävällisyyden parantamiseksi on tärkeää varmistaa, että sivusto latautuu nopeasti mobiililaitteilla ja että sisältö on helposti luettavissa pienemmällä näytöllä. Lisäksi on hyvä ottaa huomioon responsiivinen suunnittelu, joka mahdollistaa sivuston automaattisen mukautumisen eri näyttökokoille. Sivuston mobiiliystävällisyys on siis keskeinen tekijä, joka vaikuttaa sekä käyttäjäkokemukseen että hakukonenäkyvyyteen.

Sisällön optimointi

Otsikoiden ja metatietojen optimointi

Otsikoiden ja metatietojen optimointi on tärkeä osa verkkokaupan hakukoneoptimointia. Sivun otsikko, eli title, on yksi tärkeimmistä hakukonelöydettävyyteen vaikuttavista tekijöistä.

Hyvin optimoidut otsikot ja metatiedot auttavat houkuttelemaan käyttäjiä klikkaamaan verkkosivustosi linkkiä hakutuloksissa. Otsikoiden tulisi olla selkeitä, houkuttelevia ja sisältää tärkeimmät avainsanat. Metatietojen avulla voit tarjota lyhyen kuvauksen verkkosivustosi sisällöstä ja houkutella käyttäjiä klikkaamaan linkkiä.

Käytä houkuttelevia ja informatiivisia metaotsikoita sekä lyhyitä ja ytimekkäitä meta-kuvauksia. Huolehdi myös siitä, että jokaisella sivulla on ainutlaatuinen otsikko ja meta-kuvaus, joka heijastaa kyseisen sivun sisältöä.

Otsikoiden ja metatietojen optimointi on yksi tapa parantaa verkkokaupan näkyvyyttä hakukoneissa ja houkutella enemmän kävijöitä sivustollesi.

Laadukkaan sisällön luominen

Laadukas sisältö on avainasemassa verkkokaupan hakukoneoptimoinnissa. Laadukkaan sisällön luomisessa on tärkeää ottaa huomioon seuraavat tekijät:

 • Relevantti ja informatiivinen sisältö: Tarjoa kävijöille arvokasta tietoa tuotteista ja palveluista. Varmista, että sisältö vastaa käyttäjien kysymyksiin ja tarpeisiin.
 • Uniikki ja alkuperäinen sisältö: Vältä kopioimasta sisältöä muilta verkkosivuilta. Luo omaa, ainutlaatuista sisältöä, joka erottuu kilpailijoista.
 • Avainsanojen käyttö: Käytä tärkeitä avainsanoja luonnollisesti ja strategisesti sisällössä. Tämä auttaa hakukoneita ymmärtämään, mistä sisältösi käsittelee.
 • Visuaalisesti houkutteleva sisältö: Käytä korkealaatuisia kuvia ja videoita, jotka houkuttelevat kävijöitä ja parantavat käyttäjäkokemusta.

Laadukkaan sisällön luominen vie aikaa ja vaivaa, mutta se on investointi, joka kannattaa. Panosta sisältöön ja huomaa positiivinen vaikutus hakukoneoptimointiin ja verkkokaupan myyntiin.

Kuvien ja videoiden optimointi

Kuvat ja videot ovat tärkeä osa verkkokaupan sisältöä. Niiden optimointi voi parantaa sivuston käyttäjäkokemusta ja nopeuttaa latausaikoja. Kuvien osalta on tärkeää valita oikea tiedostomuoto ja kokorajoitus. Käytä pakkausohjelmiavarmistaaksesi, että kuvat eivät hidasta sivustoa. Videoiden kohdalla voit hyödyntää videon pakkausohjelmia ja varmistaa, että ne on optimoitu suoratoistoon. Muista myös lisätä kuva- ja videokuvaukset alt-teksteiksi, jotta ne ovat hakukoneiden indeksoitavissa. Tärkeää on myös varmistaa, että kuvat ja videot ovat korkealaatuisia ja relevantteja verkkokaupan sisällön kannalta. Taulukossa 1 on esitetty yhteenveto kuvien ja videoiden optimoinnista.

AspektiOptimointiTiedostomuotoValitse oikea tiedostomuoto, esim. JPEG tai PNGKokoRajoita kuvien koko sopivaksi, esim. alle 100 KBPakkausKäytä pakkausohjelmia, esim. TinyPNG

Taulukko 1: Kuvien ja videoiden optimoinnin tärkeimmät aspektit.

Johtopäätös

Yhteenveto verkkokaupan hakukoneoptimoinnista

Yhteenveto verkkokaupan hakukoneoptimoinnista

Verkkokaupan hakukoneoptimointi on tärkeä osa online-liiketoimintaa. Avainsanojen valinta on ensimmäinen askel hakukoneoptimoinnissa. Oikeiden avainsanojen valitseminen auttaa parantamaan verkkokaupan näkyvyyttä hakukoneissa ja houkuttelemaan enemmän liikennettä. Lisäksi tekninen hakukoneoptimointi on tärkeää varmistamaan, että verkkosivusto latautuu nopeasti ja on mobiiliystävällinen. Sisällön optimointi, kuten otsikoiden ja metatietojen optimointi sekä laadukkaan sisällön luominen, auttaa parantamaan verkkokaupan sijoitusta hakutuloksissa. Lisäksi kuvien ja videoiden optimointi voi auttaa houkuttelemaan enemmän kävijöitä. On tärkeää muistaa, että hakukoneoptimointi on jatkuva prosessi, ja on tärkeää seurata ja päivittää strategiaa säännöllisesti.

Tärkeimmät vinkit menestyksekkääseen hakukoneoptimointiin:

 • Valitse oikeat avainsanat
 • Optimoi verkkosivuston nopeus
 • Paranna mobiiliystävällisyyttä
 • Luo laadukasta sisältöä
 • Optimoi otsikot ja metatiedot
 • Optimoi kuvat ja videot

Seuraavat askeleet verkkokaupan hakukoneoptimoinnissa:

 1. Analysoi ja päivitä avainsanat
 2. Tarkista tekniset hakukoneoptimoinnin osa-alueet
 3. Kehitä ja päivitä sisältöstrategiaa
 4. Seuraa ja analysoi tuloksia

Yksinkertaisesti sanottuna koko ostopolun täytyy toimia moitteettomasti aina Googlen hausta tuotteen ostamiseen. Verkkokaupan hakukoneoptimointi on pitkäjä

Hakukoneoptimointi on tehokas tapa parantaa verkkokaupan näkyvyyttä ja houkutella enemmän liikennettä. Se vaatii kuitenkin jatkuvaa työtä ja päivityksiä. Noudattamalla näitä vinkkejä ja seuraamalla säännöllisesti tuloksia, voit saavuttaa menestyksekkään hakukoneoptimoinnin ja kasvattaa myyntiäsi ja liikennettäsi.

Tärkeimmät vinkit menestyksekkääseen hakukoneoptimointiin

Tärkeimmät vinkit menestyksekkääseen hakukoneoptimointiin ovat:

 1. Tutki avainsanoja perusteellisesti ja valitse ne, jotka ovat relevantteja ja suosittuja.
 2. Optimoi verkkokaupan sisältöä käyttämällä valittuja avainsanoja strategisesti.
 3. Nopeuta verkkosivustoa varmistamalla, että se latautuu nopeasti.
 4. Optimoi URL-rakenne, jotta se olisi selkeä ja informatiivinen.
 5. Huolehdi sivuston mobiiliystävällisyydestä, koska yhä useammat käyttäjät käyttävät älypuhelimia ja tabletteja.

Näiden vinkkien avulla voit parantaa verkkokaupan hakukoneoptimointia ja houkutella enemmän liikennettä sekä lisätä myyntiä.

Seuraavat askeleet verkkokaupan hakukoneoptimoinnissa

Seuraavat askeleet verkkokaupan hakukoneoptimoinnissa ovat analysoi tuloksia ja jatka optimointia. Analysoi verkkokaupan hakukoneoptimoinnin tuloksia säännöllisesti ja tarkastele, mitkä strategiat ja avainsanat tuottavat parhaita tuloksia. Käytä työkaluja, kuten Google Analytics ja Google Search Console, saadaksesi tietoa verkkosivustosi suorituskyvystä ja hakukonenäkyvyydestä. Pohdittuasi tuloksia, jatka optimointia tekemällä tarvittavia muutoksia sisältöön, avainsanoihin ja teknisiin asioihin. Pidä myös silmällä kilpailijoita ja seuraa alan trendejä varmistaaksesi, että verkkokaupan hakukoneoptimointisi pysyy ajan tasalla ja kilpailukykyisenä.

Ota yhteyttä

 

Usein kysyttyä

Maksaako verkkokaupan hakukoneoptimoini itsensä takaisin?

Jos yrityksellänne on tuote tai palvelu tarjolla verkossa, hakukoneoptimoinnin panostukset voivat tuottaa merkittävän tuoton investoinnille. Yhtenä hyvänä mittarina verkkokaupan menestykselle voidaan pitää sitä, että noin kolmasosa (30 %) kaikista sivustovierailuista tulee orgaanisten hakujen kautta.

Tässä muutamia tyypillisiä onnistuneen hakukoneoptimoinnin tunnusmerkkejä:

 1. Korkea ROI: Kun SEO-strategia on onnistunut, se voi tuoda sivustolle lisääntyneen määrän korkealaatuista, ilmaista liikennettä hakukoneista. Tämä voi johtaa suurempaan konversioasteeseen ja siten suurempiin myynteihin verrattuna muihin markkinointistrategioihin, kuten maksettuun mainontaan.
 2. Pitkäaikainen sijoitus: Toisin kuin maksettu mainonta, joka loppuu heti kun budjetti on kulutettu, SEO-ponnistelut voivat tuottaa tuloksia pitkällä aikavälillä. Kun sivusto saavuttaa korkean sijoituksen hakutuloksissa, se voi pysyä siellä pitkään, mikäli optimointi ja sisällön päivitys jatkuvat säännöllisesti.
 3. Brändin näkyvyyden parantaminen: Korkea sijoitus hakutuloksissa voi myös auttaa parantamaan brändin tunnettuutta ja uskottavuutta.
 4. Kohdennettu liikenne: SEO keskittyy tuomaan kohdennettua liikennettä, eli kävijöitä, jotka etsivät aktiivisesti tuotteitasi tai palveluitasi. Tämä voi johtaa korkeampaan konversioasteeseen verrattuna muihin markkinointimenetelmiin.
 5. Kustannustehokkuus: Kun otetaan huomioon pitkän aikavälin tuotot verrattuna alkuinvestointiin, SEO voi olla erittäin kustannustehokas markkinointistrategia.

Jatkamalla sivuston selaamista hyväksyt evästekäytännön Lue lisää

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close