Hakukoneoptimointi hinta – hinnasto

SEO Kari Nieminen

Hakukoneoptimointi hinta - hinnasto pyydä tarjous SEO Kari Nieminen

Kuinka paljon hakukoneoptimointi maksaa vuonna 2023?

Kuinka paljon hakukoneoptimointi maksaa SEO KAri NIeminen vastaa Mikä on hakukoneoptimoinnin hinta 2023? Se mitä hakukoneoptimointi maksaa on monille yrityksille keskeinen kysymys, kun tiedetään että 93% kaikista netin käyttäjistä menee Googleen etsimään tietoa kun he harkitsevat jonkin uuden tavaran tai palvelun hankkimista.

Sen lisäksi ymmärretään, että se on merkittävä investointi ja olisi elintärkeää löytää hakukoneoptimoija, joka saa nostettua yrityksen näkyvyyden ihan uudelle tasolle.

Hintoja kysellessä törmää kaikenlaisiin hinta-arvioihin ja niitä on vaikea verrata toisiinsa. Tämä on juuri se ongelma. Et tule löytämään hintoja, jotka olisivat vertailukelpoisia keskenään. Sen takia on tärkeää ymmärtää että sinun täytyy saada tarjous joka koskee nimenomaan sinun yrityksesi verkkosivuja ja teidän liiketoimintaa, joten tarjouksen täytyy olla yksilöllinen ottaa huomioon nämä asiat.

Tärkeintä on löytää ammattilainen, joka ymmärtää liiketoimintaasi ja sen tavoitteita, ja jonka kanssa voi rakentaa pitkäkestoista ja tuloksellista yhteistyötä.

Mitkä asiat vaikuttavat hakukoneoptimoinnin hintaan?

Mitkä asiat vaikuttavat hakukoneoptimoinnin hintaan Hakukoneoptimoija SEO Kari Nieminen vastaa

Orgaanisen liikenteen määrän kasvutavoite

Määrittele minkälaista kasvua haet sivustosi orgaaniselle liikenteelle? Haluatko kenties tuplata liikenteen tai jopa kymmenkertaistaa kävijät? Molemmat onnistuu👍. Orgaaninen liikenne on tärkeä osa yrityksen kasvustrategiaa. Liikenteen kasvattaminen pitää sisällään taitavaa sisällöntuotantoa ja strategista näkemystä uusien avainsanojen valinnassa. Hyvänä puolena on, että jokainen lisäkävijä on optimointiprojektin jälkeen potentiaalinen uusi asiakas.

Toimiala ja sen kilpailutilanne

Tunnetko toimialasi kilpailutilanteen Googlessa? Entä tiedätkö millä hakusanoilla kilpailijasi rankkautuvat hakutuloksissa kärkeen? okaisella toimialalla kilpaillaan eri termeillä ja voi olla että olet ihan väärillä avainsanoilla mukana kilpailussa. Osa toimialoista on tosi kilpailtuja ja niissä voi kestää rankkautua ns. tärkeimmillä rahahakusanoilla 6 kk:sta aina 18 kk:een asti vaikka mitä tehtäisiin. Ei hätää, kilpailutilanne voidaan selvittää Ahrefsin kanssa, jonka jälkeen voidaan ymmärtää mistä toimialasi kilpailussa on kysymys ja luoda voittava strategia.

Sisällöntuotannon määrä

Onko kilpailijasi sivusto paljon laajempi kuin yrityksesi verkkosivusto? Tämä on ongelma, sillä mitä suurempi verkkosivusto on ja sisältö on laadukkaasti optimoitu, niin sitä enemmän liikennettä tulee Googlen orgaanisista hauista. Toisaalta kun tutkin asiakkaideni kilpailijoita, monta kertaa huomaan, että sivustolla on paljon alasivuja, mutta niitä ei ole optimoitu mihinkään tiettyihin ihmisten Googlessa käyttämiin hakusanoihin, vaan aiheet on valittu fiiliksellä. Kun me teemme sisällöntuotantosuunnitelman, niin me keskitymme niihin aiheisiin joihin juuri sinun asiakkaasi etsivät Googlesta ratkaisuja ja vastauksia.

Projektin laajuus

Oletko palveluyritys ja haluat dominoida paikallisia markkinoita? Vai oletko kenties verkkokauppias, joka myy koko maahan? Vai oletko valloittamassa maailmaa ja haluat myydä kansainvälisesti? Kaikkiin näihin löytyy ratkaisu.

 • Paikallinen hakukonenäkyvyys: Optimointi kohdistetaan tiettyyn kaupunkiin tai alueeseen. Paikallinen näkyvyys voi olla erityisen tärkeää esimerkiksi paikallisille palveluyrityksille ja kivijalkakauppiaille
 • Kansallinen hakukonenäkyvyys: Tavoitteena on näkyvyys koko maan laajuisesti. Vaatii usein laajempaa ja monipuolisempaa lähestymistapaa kuin paikallinen näkyvyys. Sopii verkkokaupoille ja valtakunnallisille palveluyrityksille.
 • Kansainvälinen hakukonenäkyvyys: Tavoitteena on saavuttaa näkyvyyttä useammassa maassa tai jopa globaalisti. Kansainvälisen optimoinnin kulmakivi on tietysti paikallisten kielten hallinta ja sisällöntuotanto. Verkostoni avulla pystymme toteuttamaan sisällöt kansainvälisesti.

Työnjako ja tehtävän työn kokonaismäärä

Hakukoneoptimoinnin hintaan vaikuttaa tietysti se että kuka tekee ja mitä. Jos yrityksessäsi on henkilöstöä, joka osaa kirjoittaa ohjeidemme mukaan, voimme säästää merkittävästi kustannuksissa. Tällöin meille jää enemmän aikaa sivuston olemassaolevan sisällön optimointiin sekä teknisempiin SEO-tehtäviin.

Onko projekti kertaluonteinen vai jatkuva yrityksen kasvattamiseen keskittyvä

Hakukoneoptimoinnin luonne voi vaihdella yrityksen tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Kertaluonteinen projekti keskittyy usein tiettyyn ongelmaan tai tavoitteeseen, kuten verkkosivuston uudistukseen tai teknisiin korjauksiin. Jatkuvat projektit sen sijaan nähdään pitkän aikavälin investointina, jossa pyritään jatkuvaan parannukseen ja yrityksen online-näkyvyyden kasvattamiseen. Valinta kertaluonteisen ja jatkuvan projektin välillä määräytyy pitkälti yrityksen vision, resurssien ja kasvustrategian mukaan.

Hintaesimerkkejä toteuttamistani SEO projekteista

Alle olen kerännyt esimerkkejä toteuttamistani jatkuvista hakukoneoptimointiprojekteista. Niiden hinta muodostuu siitä kuinka paljon ollaan tuotettu uutta sisältöä, optimoitu vanhaa sisältöä ja muokattu sivuston sisäistä rakennetta. Hinta muodostuu myös käytetystä ajasta sekä asiantuntemuksesta, jonka avulla saavutetaan halutut tulokset.

Hintaesimerkkejä toteuttamistani SEO projekteista Hakukoneoptimoija SEO Kari Nieminen vastaa

Jatkuvan hakukoneoptimoinnin hinta

Jatkuva hakukoneoptimointi 6 kk ajan hinta 300 €/kk + alv 24%

Jatkuvan hakukoneoptimoinnin avulla yrittäjän verkkosivusto koki merkittävän liikenteen kasvun – 42 kävijästä kuukaudessa jopa 500 kävijään. Yhteistyössämme tuotimme 10 laadukasta artikkelia ja teimme perusteellista optimointia palvelusivuille. Tämä paketti on räätälöity erityisesti paikalliselle palveluyrittäjälle, joka haluaa näkyvyyttä ja kasvua orgaanisista hauista.

Jatkuva hakukoneoptimointi 6 kk ajan hinta 600 €/kk + alv 24%

Verkkokauppiaan kanssa tehty yhteistyö johti huomattavaan liikenteen kasvuun – 789 kävijästä kuukaudessa huikeisiin 2090 kävijään. Yhdessä tuotimme uutta sisältöä ja optimoimme kategoriarakenteen sekä kategoriatekstit. Tämä optimointipaketti on suunnattu erityisesti kapean erikoistumisalan verkkokauppiaalle, joka tavoittelee dominointia omassa kapeassa toimiallaan ja haluaa erottua kilpailijoistaan. P

Jatkuva hakukoneoptimointi 6kk ajan hinta 1000 €/kk + alv 24%

Yhteistyössä verkkokaupan markkinointitiimin kanssa saavutimme merkittävän liikenteen kasvun, siirtyen 9 200 kävijästä kuukaudessa huimaan 16 800 kävijään. Keskiössä oli 30 % kategorioiden optimointi, sisäisen linkityksen hiominen ja käytettävyyden parantaminen.

Toimiala, jolla verkkokauppa toimii, on tunnetusti kilpailtu. Siitä huolimatta onnistuimme nousemaan etusivulle monilla strategisilla hakusanoilla. Tämä optimointiratkaisu on räätälöity erityisesti kansallisen kokoluokan verkkokaupoille, jotka haluavat dominoida markkinoitaan ja viedä kilpailijoiltaan etumatkaa.

Hakukoneoptimoinnin hinta kertaprojektina – hinnasto

Hakukoneoptimointi kertaprojektina pitää sisällään rajatun tehtäväkokonaisuuden, kuten yksittäisen verkkosivun tai verkkokaupan tuoteryhmän hakukoneoptimointia. Työn laajuus, sivuston nykytila ja toimialan kilpailutilanne ovat tärkeä osa hakukoneoptimoinnin hintaan vaikuttavia tekijöitä. Kertaprojekti on optimaalinen valinta silloin, kun haluat nopeasti parantaa tiettyä osa-aluetta sivustollasi. Tällainen kertaluonteinen projekti on erityisen hyvä vaihtoehto esimerkiksi kun luodaan uusi kategoria tai lanseerataan sivustolle uusi palvelutuote.

Hakukoneoptimointi kertaprojektina hinnasto SEO konsultti Kari Nieminen vastaa

Avainsanatutkimus hinta

Avainsanatutkimuksen hinta vaihtelee työn laajuuden ja toimialan mukaan. Esimerkiksi pienelle paikalliselle yritykselle hinta voi olla 200 €, kun taas laajemmalle, kansalliselle toimijalle hinta voi nousta 800 €:oon Tämä kattaa kohdennetut hakusanat, kilpailijoiden analysoinnin sekä suositukset sisällölle. Tähän on tarjolla lisäpalveluna kirjalliset ohjeet kirjoittajalle.

SEO auditointi hinta (sisältää kilpailija-analyysin)

SEO auditoinnin hinta alkaa tyypillisesti 450 € + alv 24%. Auditoinnissa analysoidaan sivuston tekniset seikat, sisällön laatu ja linkit. SEO auditointiin yhdistetyn kilpailija-analyysin avulla voimme tunnistaa vahvuutesi ja heikkoutesi suhteessa kilpailijoihisi, jotta osaamme suositella mihin sinun kannattaa panostaa. Asiakkaillemme tämä on usein antanut vahvan kilpailuedun kun he pystyvät strategisesti priorisoimaan SEO-toimenpiteitään.

Sisäinen hakukoneoptimointi hinta

Sisäisen hakukoneoptimoinnin hinta sisältää olemassaolevien sisältöjen optimoinnin. Pienten sivustojen optimointi alkaa 500 € + alv 24%, kun taas isojen blogien optimointi alkaa yleensä 1500 € + alv 24%. Hiljattain toteutimme erään tilitoimiston blogitekstien optimoinnin hintaan 1500 €.

Tämän ansiosta liikennemäärä kasvoi huomattavasti: alun 750 kävijästä 3200 kävijään kuuden kuukauden sisällä. Vielä puolentoista vuoden kuluttua tästä, kävijämäärä oli jatkanut kasvuaan ja yltänyt 4000 kävijään kuukaudessa. Sisäinen optimointi on investointi, joka maksaa itsensä takaisin.

Sisällöntuotanto hinta

Sisällöntuotannon hinta riippuu siitä kuinka paljon artikkeleita tai palvelusivuja kirjoitetaan. Usein kirjoitamme sivustolle jonkin tietyn aiheen ympärille, joka sisältää useampia artikkeleita. Yksittäisellä artikkelilla samasta aiheesta on haastavaa saavuttaa huomattavaa näkyvyyttä, sillä Google ei näe tällaista sivustoa erityisen uskottavana tai asiantuntevana.

Hintaesimerkkinä: 4 artikkelin kokonaisuus alkaen 700 € + alv 24%. Olemme onnistuneet voittamaan Googlen kärkisijat tärkeillä hakusanoilla monille paikallisille palveluyrittäjille, jonka jälkeen he ovat voineet kokonaan lopettaa Google Adsit.

Paikallinen hakukonenäkyvyys hinta

Paikallisen hakukoneoptimoinnin merkitys on korostunut, kun yhä useammat ihmiset etsivät palveluita läheltään. Tämä ei tarkoita vain kärkisijoja Google My Business -palvelussa, vaan myös orgaanisissa tuloksissa alapuolella. Paikallisen hakukoneoptimoinnin hinnat perustuvat hakusanojen määrään sekä haluttuun näkyvyysalueeseen. Projektin hinta alkaa 400 eurosta ja voivat kohota jopa 3000 euroon asti, riippuen siitä kuinka kattavaa näkyvyyttä halutaan.

Esimerkki tuloksista yhdelle asiakkaallemme; vaikka heidän toimipisteensä sijaitsee Vantaalla, he näkyvät kärjessä omilla palveluillaan koko Uudenmaan alueella. Tämä on tuonut heille jatkuvan asiakasvirran ja poistanut huolen asiakashankinnasta.

Sivuston tekninen hakukoneoptimointi hinta

Sivuston teknisen hakukoneoptimoinnin hinta WordPress-alustalle määräytyy useiden tekijöiden perusteella, kuten sivuston koosta, sen nykyisestä teknisestä tilasta sekä erityisvaatimuksista. Tällä alustalla, optimointi voi sisältää toimintoja kuten teeman ja lisäosien optimoinnin, tietokannan siivouksen ja sivun latausnopeuden parantamisen.

Yksinkertaisemmille WordPress-sivustoille hinta saattaa lähteä liikkeelle 400 € + alv 24% ja monimutkaisemmille projekteille voi olla tarvetta investoida useampi tuhat euroa. Oikein tehty tekninen optimointi parantaa WordPress-sivuston suorituskykyä ja hakukonenäkyvyyttä.

Verkkosivun optimointi hinta (CMS)

Usein verkkosivun optimointi on pääasiassa yksittäisten sivujen, sisäisten linkitysten, kuvien ja metatietojen optimointia. Tällöin ei ole merkitystä millä julkaisujärjestelmällä sivusto on tehty, sillä kaikki modernit julkaisujärjestelmät sisältävät nämä ominaisuudet. Sivuston optimoinnin hinta määräytyy yksilöllisten tarpeiden ja sivuston koosta riippuen.

Verkkosivun hakuknoeoptimointi hinta (CMS) WordPress drupal Jooma Squarespace wix SEO asiantuntija Kari Nieminen

Teemme verkkosivun hakukoneoptimoinnin kaikkiin julkaisujärjestelmiin

 • WordPress hakukoneoptimointi
 • Squarespace hakukoneoptimointi
 • Wix hakukoneoptimointi
 • Joomla hakukoneoptimointi
 • Drupal hakukoneoptimointi

Verkkokaupan hakukoneoptimointi hinta

Verkkokaupan hakukoneoptimointi on elintärkeää kilpailukyvyn ja näkyvyyden varmistamiseksi. Se keskittyy erityisesti yksittäisten tuotesivujen, kategoria-sivujen, kuvien, sisäisten linkitysten ja metatietojen hiomiseen. Käytetty julkaisujärjestelmä ei yleensä vaikuta optimoinnin toteutukseen, sillä kaikki suositut verkkokauppa-alustat tukevat näitä toimintoja. Verkkokaupan optimoinnin hinta vaihtelee verkkokaupan koosta, tuotevalikoimasta ja yksilöllisistä tarpeista riippuen. Onnistunut optimointi kasvattaa merkittävästi verkkokaupan orgaanista liikennettä ja parantaa myyntiä.

Verkkokaupan hakukoneoptimointi hinta Woocommerce Shopify Vilkas Magento prestashop SEO asiantuntija Kari Nieminen

 • WooCommerce hakukoneoptimointi
 • Shopify hakukoneoptimointi
 • Magento hakukoneoptimointi
 • PrestaShop hakukoneoptimointi
 • MyCashflow hakukoneoptimointi
 • Vilkas hakukoneoptimointi
 • OpenCart hakukoneoptimointi
 • BigCommerce hakukoneoptimointi

SEO konsultointi hinta

SEO konsultoinnin hinta määräytyy projektin vaikeustason mukaan ja sen perusteella, kuinka tiheästi osallistun markkinointitiimin vetämiseen video-ohjauksessa. Vaikeustaso kuvastaa ennakkoon tehtävän työn määrää ja monimutkaisuutta, joka vaaditaan haasteen ratkaisemiseksi ennen kuin ryhdytään konkreettiseen yhteistyöhön yrityksesi markkinointitiimin kanssa.

SEO konsultointi hintaSEO expertti Kari Nieminen

Konsultointi voi olla esimerkiksi strategisen suunnittelun ohjausta, avainsana-analyysejä tai kilpailijatutkimusta. Lopullinen hinta riippuu siitä, kuinka syvällistä ja laajaa apua tarvitaan ja kuinka monimutkaisia haasteita kohdataan. Hinnat vaihtelevat 1500 € kertakorvauksesta aina 3000 €/kk jatkuvaan projektiin riippuen yrityksen koosta ja tarpeista.

Osaatko ostaa hakukoneoptimointia? 5 vinkkiä hakukoneoptimoinnin hankintaan

Vinkki 1: Määritä tavoitteesi. Selvitä etukäteen yrityksesi tämän hetkinen liikenne ja avainsanat Google Search Consolen avulla. Ota minuun yhteyttä niin voin selvittää kilpailijasi ilmaiseksi ja lähettää sinulle heidän kävijämäärätiedot. Sen jälkeen tiedät lähtötilanteesi.

Vinkki 2: Ymmärrä sisällön määrä. Jos kilpailijallasi on sivustollaan 50 alasivua ja sinulla on 5, niin on selvää, että ensimmäiseksi meidän täytyy tuottaa lisää sisältöä sivustollesi. Katso tämä Screaming Frog video, jonka avulla pystyt ilmaiseksi selvittämään kuinka paljon kilpailijallasi on sivuja.

Vinkki 3: Älä usko jos joku lupaa tuloksia ilman uutta sisältöä. Laadukas ja strateginen sisältö on SEO:n ydin. Tuloksia ilman sisältöstrategiaa ja -tuotantoa on vaikea saavuttaa.

Vinkki 4: Halpa ja tulokset eivät sovi samaan lupaukseen. Muista, että laadukas hakukoneoptimointi on investointi, joka maksaa itsensä takaisin pitkällä aikavälillä. Älä houkutu liian edullisilla tarjouksilla, joissa laatu saattaa kärsiä.

Vinkki 5: Vaatii sitoutumista sinulta. Hakukoneoptimointi ei ole yksisuuntainen projekti. Aktiivinen osallistuminen, palaute ja yhteistyö ovat avainasemassa projektin onnistumisessa.

Pyydä tarjous hakukoneoptimoinnista

Annan tarjouksen hakukoneoptimoinnista ainoastaan silloin, kun olen varma, että saamme aikaan luvatut tulokset. Haluan todella ymmärtää liiketoiminnalliset tavoitteesi ja toteuttaa sinulle projektin joka räjäyttää bisneksesi kasvuun. Laadukas hakukoneoptimointi on investointi yrityksesi näkyvyyteen ja tulevaisuuteen. Kun pyydät tarjousta minulta, saat yksityiskohtaisen suunnitelman ja selkeät askeleet siitä, miten optimointi toteutetaan. Yhteistyömme perustuu avoimuuteen, luottamukseen ja yhteisiin tavoitteisiin. Ennen tarjouksen antamista, käymme yhdessä läpi yrityksesi tarpeet, kilpailutilanteen sekä mahdolliset haasteet. Tämä varmistaa, että molemmat osapuolet ymmärtävät projektin laajuuden ja tavoitteet. Kutsun sinut mukaan yhteiseen matkaamme kohti parempaa näkyvyyttä verkossa – ota yhteyttä, niin aloitetaan keskustelu.

Hakukoneoptimointi investointi kasvua SEO avulla Kari Nieminen.jpg

Usein kysyttyä

Mihin asioihin kiinnittää huomiota kun saat tarjouksen hakukoneoptimoinnista?

Tarjouksen yksityiskohtaisuus: Onko tarjous selkeä ja ymmärrettävä? Onko siinä huomioitu kaikki tärkeät hakukoneoptimoinnin osa-alueet?

Analyysi: Sisältääkö tarjous kattavan analyysin nykyisestä verkkosivustosi tilanteesta, kilpailijoistasi ja potentiaalisista parannuskohteista?

Selkeät toimenpidesuositukset: Tarjouksen tulisi sisältää selkeät suositukset siitä, mitä toimenpiteitä hakukoneoptimoinnin etenemiseksi on ehdotettu.

Viestintä ja raportointi: Miten ja kuinka usein palveluntarjoaja raportoi sinulle optimoinnin etenemisestä ja tuloksista?

Investointi: Onko hinta kilpailukykyinen, mutta myös realistinen suhteessa siihen, mitä tarjouksessa luvataan?

Hakukoneoptimoinnin hinta – mitä eroa on halvalla ja kalliilla hakukoneoptimoinnilla?

Suomessa hakukoneoptimoinnin hinnat vaihtelevat palveluntarjoajittain. Halpa hakukoneoptimointi saattaa jättää olennaisia osa-alueita huomioimatta tai käyttää vanhentuneita menetelmiä, mikä ei tuota toivottuja tuloksia. Kalliimpi hakukoneoptimointi puolestaan usein sisältää kattavamman analyysin, ammattitaitoisen strategian ja seurannan, joilla saavutetaan parempia tuloksia pitkällä aikavälillä. Investointi laadukkaaseen optimointiin maksaa itsensä takaisin näkyvämminä tuloksina

Kannattaako ilmainen hakukoneoptimointi?

Ilmainen hakukoneoptimointi on järkevää silloin kun on itse alan ammattilainen. Usein hakukoneoptimointiin liittyy monimutkaisia prosesseja ja vaatimuksia, jotka vaativat erikoistunutta osaamista. Kun tehdään itse, on riski että optimoinnissa jää jotain huomioimatta tai tehdään virheitä, jotka saattavat jopa haitata sivuston näkyvyyttä hakukoneissa. Kannattaa miettiä paljonko aikaa ja energiaa olet valmis sijoittamaan oppimiseen ja testaamiseen, ja voitko saavuttaa halutut tulokset. Vaikka alussa ilmainen hakukoneoptimointi saattaa tuntua houkuttelevalta, on tärkeää tehdä se hyvin ja kattavasti, jotta siitä saa parhaan mahdollisen hyödyn.