Instagram-tilin luominen yhdistykselle

SEO Kari Nieminen

Instagram-tilin luominen yhdistykselle Instagram osaaja SEO Kari Nieminen

Sosiaalinen media on muuttunut pelkästä viihteestä välttämättömäksi työkaluksi organisaatioille ja yhdistyksille ympäri maailmaa. Yksi näistä alustoista, joka on noussut huipulle viime vuosina, on Instagram. Mutta miksi yhdistyksen pitäisi olla Instagramissa? Ja miten se tehdään oikein? Tämä artikkeli käy läpi syitä, miksi yhdistyksen tulisi olla Instagramissa, ja antaa konkreettisia vinkkejä ja ohjeita tilin perustamiseen ja optimointiin. Olipa teillä sitten suuri kansallinen yhdistys tai pieni paikallinen klubi, Instagram tarjoaa mahdollisuuden luoda yhteisö, joka yhdistää jäsenet ja tekee yhdistyksen toiminnasta näkyvää ja saavutettavaa. Joten, otetaan selvää, miten voit hyödyntää Instagramia yhdistyksesi eduksi!

Miksi yhdistyksen tulisi olla Instagramissa?

Instagram on yksi maailman suosituimmista sosiaalisen median alustoista, ja se tarjoaa yhdistykselle ainutlaatuisen mahdollisuuden tavoittaa ja sitouttaa jäseniään sekä laajentaa näkyvyyttään.

Yhdistyksen näkyvyyden lisääminen Instagramissa

Insta, IG tarjoaa yhdistyksille mahdollisuuden esitellä toimintaansa visuaalisesti houkuttelevalla tavalla. Kuvat ja videot tapahtumista, projekteista ja muista toiminnoista herättävät yleensä kiinnostusta ja houkutelee uusiakin jäseniä liittymään. Lisäksi säännöllinen ja laadukas sisällöntuotanto auttaa yhdistystä rakentamaan vahvaa ja uskollista seuraajakuntaa.

Jäsenten sitouttaminen sosiaalisen median kautta

Instagramissa voi luoda vuorovaikutusta jäsentensä kanssa jakamalla heidän tarinoitaan, kysymällä palautetta tai osallistumalla keskusteluihin. Tarinat-ominaisuuden (stories) avulla voi jakaa ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia reaaliajassa, mikä lisää jäsenten osallistumista.

Tapahtumien ja kampanjoiden mainostamisen merkitys

Insta on tehokas kanava tapahtumien, kampanjoiden ja muiden aloitteiden mainostamiseen. Mainosten ja sponsoroidun sisällön avulla voitte tavoittaa laajemman yleisön ja houkutella osallistujia tapahtumiin. Lisäksi Instagramin mainostyökalut mahdollistavat kohdennetun mainonnan, joka tavoittaa juuri oikean kohderyhmän.

Instagram-tilin perustaminen yhdistykselle

IG on paitsi yksityishenkilöiden, myös yhdistysten suosiossa. Yhdistyksen Instagram-tilin perustaminen on helppoa.Se tarjoaa monia etuja, kuten mahdollisuuden tavoittaa uusia jäseniä, jakaa tietoa toiminnasta ja osallistua ajankohtaisiin keskusteluihin. Tässä osiossa käymme läpi, kuinka yhdistyksen Instagram-tili perustetaan ja miten profiilia optimoidaan parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Instagram tilin luominen askel askeleelta

Lataa Instagram-sovellus

Tilin luominen alkaa lataamalla sovellus älypuhelimeesi tai tablettiisi sovelluskaupasta.

Rekisteröidy

Avaa sovellus ja valitse “Rekisteröidy”. Voit rekisteröityä sähköpostilla tai puhelinnumerolla.

Valitse käyttäjänimi

Valitse käyttäjänimi, joka edustaa yhdistystäsi ja on helposti tunnistettavissa.

Täytä profiilitiedot

Lisää nimi, kuvaus ja yhteystiedot.

Vaihda yritysprofiiliin

Siirry asetuksiin ja valitse “Vaihda yritysprofiiliin”. Tämä antaa pääsyn analytiikkaan ja muihin yrityksille suunnattuihin toimintoihin.

Yhdistä Facebook sivu

Koska Insta ja Facebook ovat yhteydessä toisiinsa, voit yhdistää Facebook-sivunne Instagram-tiliisi. Tämän jälkeen tili on valmis optimoitavaksi.

Instagramin yritysprofiili optimointivinkit – niin se on!

 • Selkeä profiilikuva: Käytä teidän logoa tai muuta tunnistettavaa kuvaa.
 • Kuvaileva bio: Kerro lyhyesti, mitä yhdistys tekee ja mitä arvoja se edustaa.
 • Käytä toimintapainikkeita: Lisää painikkeita, kuten “Ota yhteyttä” tai “Lue lisää”, jotta seuraajat voivat helposti ottaa yhteyttä tai siirtyä teidän verkkosivuille.
 • Hyödynnä tarinoiden korostukset: Tallenna tärkeät tarinat profiiliisi korostuksina, jotta ne ovat näkyvissä pidempään kuin 24 tuntia.
 • Muokkaa profiilia säännöllisesti ja kokeile uutta: Pidä tilisi ajan tasalla jakamalla säännöllisesti uutta sisältöä ja päivittämällä yhteystiedot tarvittaessa.

Sisällöntuotanto yhdistykselle Instagramissa

Instassa ei voi vähätellä kuvien ja videoiden merkitystä. Yhdistyksille tämä tarjoaa mahdollisuuden esitellä toimintaansa, tapahtumiaan ja jäseniään luovalla ja houkuttelevalla tavalla. Mutta minkälaista sisältöä teidän tulisi jakaa ja miten esitellä erilaisia toimintojaan? Tässä osiossa annamme vinkkejä yhdistyksen ig-tilin sisällöntuotannon aiheisiin ja mistä itse sisältöä luodaan!

Minkälaista sisältöä tulisi jakaa?

 • Kuvat ja videot tapahtumista: Esittele ryhmänne järjestämiä tapahtumia, kuten seminaareja, koulutuksia tai vapaa-ajan toimintaa.
 • Jäsenten haastattelut: Anna jäsenten kertoa omista kokemuksistaan yhdistyksessä ja miten he ovat hyötyneet jäsenyydestä.
 • Taustakulissit: Näytä, mitä tapahtuu tapahtumien tai kokousten kulissien takana. Tämä luo avoimuutta ja luottamusta seuraajien keskuudessa.
 • Uutiset ja päivitykset: Jaa ajankohtaiset uutiset, päivitykset ja saavutukset yhdistyksen toiminnasta.
 • Visuaaliset infograafit: Jaa tietoa ja tilastoja visuaalisessa muodossa, kuten infograafeina tai kaavioina.

Tapahtumien, kokousten ja muiden toimintojen esittely

 • Ennakkomarkkinointi: Ennen tapahtumaa, jaa tietoa siitä, mitä on odotettavissa, kuka esiintyy ja miksi seuraajien tulisi osallistua.
 • Live-lähetykset: Tee live-lähetyksiä tapahtumista, jotta ne, jotka eivät pääse paikalle, voivat seurata toimintaa reaaliajassa.
 • Yhteenvetoja: Julkaise kuvia ja videoita tapahtuman jälkeen, jotta seuraajat voivat nähdä, mitä he mahdollisesti menettivät tai muistella kokemuksiaan.
 • Osallistujien kokemukset: Anna osallistujien jakaa omia kokemuksiaan ja tuntemuksiaan tapahtumasta. Tämä voi olla esimerkiksi haastatteluja tai lyhyitä videoita.
 • Kutsu seuraavaan: Muistuta seuraajia tulevista tapahtumista ja kannusta heitä osallistumaan.

Jäsenten esittely ja heidän tarinansa Instagramissa

Instagram on paitsi paikka jakaa kuvia ja videoita, myös alusta, jossa voidaan kertoa tarinoita. Jäsenet ovat sen sydän ja sielu, ja heidän tarinansa voivat inspiroida muita liittymään yhdistykseen tai osallistumaan aktiivisemmin sen toimintaan. Auta jäseniä luomaan yhdistyksestä oman näköisensä yhteisö.

Jäsenten esittely

Henkilökohtaiset tarinat

Anna jäsenten kertoa, miksi he liittyivät yhdistykseen, mitä he ovat oppineet ja kuinka he ovat kasvaneet jäsenyyden myötä.

Ammatilliset saavutukset

Esittele jäseniä, jotka ovat saavuttaneet jotain merkittävää ammatillisesti tai yhdistyksen toiminnan kautta.

Jäsenten päivä

Voit luoda viikoittaisen tai kuukausittaisen teemapäivän, jolloin esitellään eri jäseniä ja heidän toimintaansa yhdistyksessä.

Heidän tarinansa Instagramissa

 • Videohaastattelut: Tee lyhyitä videohaastatteluja jäsenistä, joissa he kertovat omista kokemuksistaan, saavutuksistaan ja unelmistaan.
 • Kuvatarinat: Jaa kuvia jäsenistä toiminnassa ja lisää kuvatekstiin heidän tarinansa tai ajatuksensa.
 • Instagram Stories: Hyödynnä Instagramin Stories-toimintoa jakamalla jäsenten “päivä elämässä” -tyyppisiä tarinoita, jossa seuraajat voivat nähdä, mitä jäsenet tekevät päivittäin.
 • Testimonialeja: Jaa jäsenten lausuntoja ja kokemuksia yhdistyksen toiminnasta, tapahtumista tai koulutuksista.

Jäsenten esittely ja heidän tarinoidensa jakaminen Instagramissa ei ainoastaan luo yhteisöllisyyttä ja sitouttaa nykyisiä jäseniä, vaan se myös houkuttelee uusia jäseniä liittymään yhdistykseen. Se on tehokas tapa näyttää, kuinka ollaan mukana jäsenien elämässä ja kuinka he voivat vaikuttaa yhteiseen toimintaan.

🎨 Visuaalisen ilmeen yhtenäisyyden merkitys

Instagram on visuaalinen alusta, ja siksi on tärkeää, että yhdistyksen visuaalinen ilme on yhtenäinen ja tunnistettava. Tämä auttaa seuraajia tunnistamaan yhdistyksen julkaisut nopeasti ja luo vahvan bränditunnuksen.

 • Värimaailma: Valitse 2-3 pääväriä, jotka edustavat yhdistystäsi ja käytä niitä johdonmukaisesti kaikissa julkaisuissa.
 • Fontit ja typografia: Käytä samaa fonttia tai fonttiperhettä kaikissa teksteissä.
 • Kuvatyyli: Olipa kyseessä sitten valokuvat, grafiikat tai videot, varmista, että ne noudattavat samaa tyyliä ja tunnelmaa.

📜 Yhdistyksen arvojen ja mission kommunikointi sosiaalisessa mediassa

Jokaisella yhdistyksellä on oma tarinansa, arvonsa ja mission. Instagram on ihanteellinen paikka jakaa näitä tarinoita ja viestejä laajalle yleisölle.

 • Tarina julkaisuissa: Käytä kuvatekstejä kertoaksesi yhdistyksen tarinaa, sen perustamisesta nykyhetkeen.
 • Arvot näkyviksi: Luo julkaisuja, jotka korostavat yhdistyksen keskeisiä arvoja.
 • Missio etusijalle: Jaa yhdistyksen missio selkeästi ja näytä, kuinka se vaikuttaa toimintaan ja päätöksentekoon.
 • Interaktiivisuus: Käytä kyselyitä, tarinoita ja muita interaktiivisia ominaisuuksia keskustellaksesi arvoista ja missiosta seuraajien kanssa.

Jäsenten osallistaminen

Instagramissa menetys ei riipu pelkästään virallisista julkaisuista, vaan myös siitä, kuinka aktiivisesti jäsenet osallistuvat ja jakavat sisältöä. Jäsenten aktiivinen osallistuminen voi lisätä näkyvyyttä ja auttaa tavoittamaan uusia seuraajia.

Kuinka kannustaa jäseniä jakamaan sisältöä?

Jäsenten motivointi jakamaan sisältöä voi olla haastavaa, mutta se on mahdollista oikeilla strategioilla. Tässä muutamia vinkkejä:

 • Järjestä kilpailuja ja haasteita. Kannusta jäseniä jakamaan kuvia ja tarinoita tietyistä teemoista tai tapahtumista ja palkitse parhaat julkaisut.
 • Tarjoa eksklusiivista sisältöä. Anna jäsenille mahdollisuus saada ensimmäisenä tietoa uusista tapahtumista tai kampanjoista.
 • Korosta jäsenten julkaisuja. Esittele jäsenten julkaisuja virallisella tilillä, jotta he tuntevat arvostusta ja näkyvyyttä.

Yhteisöllisyyden rakentaminen ja jäsenten sitouttaminen

IG on paitsi markkinointikanava myös yhteisö. jolloin jäsenet odottavat yhdistyksiltä aktiivista roolia yhteydenpidossa. Tässä muutamia tapoja rakentaa yhteisöllisyyttä:

 • Järjestä live-lähetyksiä. Live-lähetykset ovat erinomainen tapa keskustella jäsenten kanssa reaaliajassa. Voit esimerkiksi järjestää kyselytunteja tai esitellä uusia projekteja.
 • Käytä tarinoita. Instagram-tarinat ovat väliaikaisia, mutta ne voivat olla tehokas tapa sitouttaa jäseniä. Jaa esimerkiksi kulissien takaisia hetkiä tai kysy jäsenten mielipiteitä.
 • Vastaa kommentteihin ja viesteihin. Aktiivinen vuorovaikutus jäsenten kanssa luo tunnetta siitä, että heidät kuullaan ja arvostetaan.

Muista, että yhdistyksen tavoitteena Instagramissa tulisi olla paitsi informoida myös inspiroida ja sitouttaa jäseniä. Kun jäsenet tuntevat olevansa osa yhteisöä, he ovat todennäköisemmin aktiivisia ja jakavat sisältöä.

Instagramin analytiikan hyödyntäminen yhdistyksessä

Instagramin tarjoama analytiikka on arvokas työkalu yhdistyksille, jotka haluavat ymmärtää paremmin seuraajiensa käyttäytymistä ja optimoida sisältöstrategiaansa.

Seurannan merkitys toiminnassa

Seurannan avulla voidaan tunnistaa mitkä julkaisut resonoi parhaiten yleisön kanssa, mihin aikaan päivästä seuraajat ovat aktiivisimmillaan ja mistä maantieteellisiltä alueilta seuraajat tulevat. Tämän tiedon avulla voitte mukauttaa sisältöä vastaamaan paremmin seuraajiensa tarpeita ja kiinnostuksen kohteita.

Analytiikan hyödyntäminen tavoitteiden saavuttamiseksi

Analytiikan avulla yhdistys voi asettaa selkeitä tavoitteita ja seurata niiden saavuttamista. Esimerkiksi, jos yhdistys haluaa kasvattaa seuraajiensa määrää, analytiikka voi näyttää, mitkä julkaisut ovat tuoneet eniten uusia seuraajia. Samoin, jos tavoitteena on lisätä osallistumista tiettyyn tapahtumaan, yhdistys voi seurata, kuinka monta kertaa tapahtuman mainos on nähty ja kuinka moni on klikannut sitä. Tämän tiedon avulla yhdistys voi tehdä tarvittavat muutokset strategiaansa ja varmistaa, että tavoitteet saavutetaan.

Yhdistys voi mainostaa tapahtumia ja kampanjoita

Instagram on erinomainen alusta yhdistyksen tapahtumien ja kampanjoiden mainostamiseen, sillä se tavoittaa laajan ja aktiivisen yleisön. Kuitenkin jotta mainonta olisi tehokasta ja instagram-tilistä saataisiin markkinoinnissa hyötyä, on tärkeää ymmärtää, miten Instagramin mainostyökaluja voidaan hyödyntää parhaiten.

Tehokkaat mainostusstrategiat yhdistyksille Instagramissa

Yksi tehokas tapa mainostaa on käyttää Instagramin tarjoamia tarinoita. Esimerkiksi, jos yhdistyksellä on tuleva tapahtuma, voi tarinan avulla jakaa pieniä pätkiä tapahtuman valmisteluista, haastatella osallistujia tai antaa kurkistuksen kulissien taakse. Tämä luo innostusta ja odotusta tapahtumaa kohtaan. Lisäksi, mainokset, jotka näyttävät orgaanisilta ja eivät tunnu liian myyviltä, resonoi usein paremmin yleisön kanssa. Esimerkiksi, sijaan että mainostaisit suoraan tapahtumaasi, voit jakaa kuvan tai videon aiemmasta samankaltaisesta tapahtumasta, joka näyttää ihmisille, mitä he voivat odottaa.

Budjetoinnin ja kohdennuksen merkitys

Budjetointi on keskeistä mainonnan tehokkuuden kannalta. On tärkeää määrittää, kuinka paljon on valmis sijoittamaan mainontaan ja miten nämä varat jaetaan eri kampanjoiden kesken. Esimerkiksi, suuremman tapahtuman mainostamiseen kannattaa varata enemmän budjettia kuin pienemmän kampanjan.

Kohdennus on myös avainasemassa. Instagram mahdollistaa erittäin tarkan kohdennuksen, joten voit varmistaa, että mainoksesi näytetään juuri niille ihmisille, jotka ovat todennäköisimmin kiinnostuneita tapahtumastasi tai kampanjastasi. Esimerkiksi, jos yhdistyksesi järjestää paikallisen tapahtuman, kannattaa mainos kohdentaa vain sille alueelle. Tai jos tapahtuma on suunnattu erityisesti nuorille, kohdenna mainos vain heidän ikäryhmälleen.

Yhdistyksen viestinnän parhaat käytännöt Instagramissa

Instagram on visuaalinen alusta, joka tarjoaa yhdistyksille mahdollisuuden viestiä jäsenilleen ja laajemmalle yleisölle monipuolisesti ja tehokkaasti. Kuitenkin jotta viestintä olisi onnistunutta, on tärkeää noudattaa joitakin parhaita käytäntöjä.

Kuinka viestiä tehokkaasti ja saavuttaa laajempi yleisö

Viestinnän tulisi olla selkeää, ytimekästä ja visuaalisesti houkuttelevaa. Laadukkaiden sisältöjen näyttäminen auttaa kertomaan yhteisösi tarinan ja välittävät sen arvot. Hashtagien (#) käyttö on myös tehokas tapa saavuttaa laajempi yleisö. Valitse relevanteja ja suosittuja hashtageja, mutta muista myös luoda yhdistykselle oma tunniste, jota jäsenet voivat käyttää. Säännöllinen julkaisutahti ja vuorovaikutus seuraajien kanssa, esimerkiksi vastaamalla kommentteihin, auttaa myös pitämään yleisön kiinnostuneena ja kasvattamaan seuraajamäärää.

Kriisiviestinnän merkitys ja sen hallinta sosiaalisessa mediassa

Kriisitilanteet voivat yllättää, ja silloin on tärkeää olla valmis reagoimaan instagram-tilillä nopeasti ja ammattimaisesti. Sosiaalinen media, kuten Instagram, on yksi ensimmäisistä paikoista, johon ihmiset kääntyvät saadakseen tietoa kriisitilanteessa. Siksi on tärkeää, että yhdistys on valmistautunut viestimään selkeästi ja läpinäkyvästi.

Ensimmäinen askel on tunnistaa kriisi ja määrittää sen laajuus. Tämän jälkeen viestikää tilanteesta rehellisesti ja avoimesti, ja päivittäkää tietoja säännöllisesti. Välttäkää spekulointia ja keskittykää tosiasioihin. On myös hyvä idea nimetä kriisiviestinnästä vastaava henkilö tai tiimi, joka voi vastata kysymyksiin ja hallita viestintää. Muistakaa myös monitoroida tilannetta ja yleisön reaktioita, jotta voitte reagoida mahdollisiin huolenaiheisiin ajoissa.

Ota yhteyttä jos tarvitset apua

Some eksperttimme auttaa Instagram-tilin luomisessa vaikuttajia, yhteisöjä ja yrityksiä.

Jatkamalla sivuston selaamista hyväksyt evästekäytännön Lue lisää

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close