Google Ads-mainonta

Google-mainonta on nopea keino saavuttaa uusia asiakkaita. Käytämme hakusanamainontaa yleensä osana hakukoneoptimointi-kampanjaa. 

Miten Google – mainonta toimii? (= Google Ads, Adwords)

Google Ads-mainonnan toiminta perustuu siihen, että Google-mainokset kohdistetaan haluttujen avainsanojen avulla juuri niille henkilöille, jotka ovat sillä hetkellä etsimässä myynnissä olevaa tuotetta tai palvelua.

Asiakkaan tehdessä Google-haun oikealla hakutermillä, hän löytää mainoksen suoraan hakutuloksista. Mainoksen näyttämisestä Google ei veloita mitään, vaan se veloittaa vasta kun potentiaalinen asiakas klikkaa mainosta ja päätyy yrityksen kotisivulle. Veloitettava summa määräytyy huutokauppaperiaatteella.

Hakusanamainontaa kohdistetaan pääasiassa hakusanojen perusteella, mutta kohdistamiseen voidaan käyttää myös muita keinoja kuten ikää, sukupuolta, kiinnostusta jne…

Google Adwords mainonta on verkossa toimiville yrityksille merkittävä tapa hankkia asiakkaita. Kun tunnetaan hakusanat joita asiakkaat käyttävät olleessaan ostoksilla, niin mainontaan sijoitetun pääoman tuotto (ROAS) on Google Ads mainonnassa yleensä 400%-2000% välillä.

Paikalliselle yritykselle Google mainonta antaa mahdollisuuden tavoitella rahahakusanoja, joissa ei olla vielä onnistuttu sijoittumaan kolmen parhaan joukkoon hakukoneoptimoinnin avulla.

Yleensä Google mainonta on mahdollista aloittaa pienemmällä alkuinvestoinnilla kuin hakukoneoptimointi, jonka takia Google adsit ovat usein looginen vaihtoehto lisänäkyvyyden hankkimiseksi yrityksen ensimetreillä.

Google Ads -mainonnan hinta

Google Ads -mainonnan perusperiaate on samankaltainen kuin huutokaupassa. Mitä enemmän yritys on valmis maksamaan klikkauksesta, sitä korkeammalla sijoituksella mainos näkyy hakutulosten joukossa.

Googlen etusivulla on yleensä 7 maksullista mainospaikkaa. 4 paikkaa sivun yläreunassa ja kolme paikkaa alareunassa. Ylimmäiseen paikkaan on vaikein päästä, sillä hintatarjouksen lisäksi sijoitukseen vaikuttavat mainoksen ja laskeutumissivun laatupisteet. Jos toimialalla on paljon kilpailua, niin silloin klikkihinnat tahtoo nousta, jolloin hyvien laatupisteiden merkitys korostuu. Jos mainos ja laskeutumissivu on tehty hyvin ja se saa korkeat laatupisteet, niin mainoksen klikkihinta voi olla jopa alempi kuin matalemmilla sijoituksilla olevien mainosten klikkaushinnat.

Googlelle maksettavien mainoskulujen lisäksi mainosten tekijä ja optimoija veloittaa omasta työstään yleensä kiinteän hinnan. Jos kampanja on hyvin tehty ja eri hakusanoja on kymmeniä tai satoja, niin kampanja vaatii jatkuvaa huolenpitoa. Jos kampanjasta ei pidetä huolta, niin silloin hukataan paljon huonosti optimoitua mainosrahaa Googlen taskuun.

Tulosten mittaaminen

Google Ads -mainonnan tuottavuutta mitataan Google Analyticsin ja Google Adsin oman konversioseurannan avulla. Konversioseurannan avulla opimme tietämään mitkä asiakkaan käyttämät hakutermit tuottavat myyntiä ja mitkä tuovat sivustolle vain katselijoita. Konversioseurannan avulla pystymme ehkäisemään turhia klikkauksia, opimme tietämään mikä on mainonnan todellinen teho.

Googlen mainonnan suurimmista eduista on sen seurattavuus. Kaikkia tärkeitä muuttujia voidaan seurata lähes reaaliajassa ja voimme verrata mainoksia toisiinsa ja valita parhaiten tuottavimmat mainokset ja panostaa niihin enemmän.

Voimme seurata analytikaan avulla mm:

  • Hinta per yhteydenotto (esim tarjouspyyntö)
  • Ostojen kokonaiskappalemäärä ja arvo
  • Hinta per tilaus
  • Sijoitetun pääoman tuotto (ROI tai ROAS)
  • Klikkhinnan kehitys (CPC)
  • Mainoksen konversioprosentti
    • paljon muuta

Milloin Google -mainonta kannattaa aloittaa?

Google Ads -mainonnan aloittamiseen löytyy monia hyviä syitä ja ajankohtia. Tässä muutama syy, miksi mainonta pitää aloittaa:

Hakukoneoptimointi on ehkä vasta aloitettu ja saatat olla tilanteessa, missä pyrit löytämään oman yrityksesi Googlesta, mutta et löydä sitä orgaanisista hakutuloksista. Näet vain yrityksen taloustietoja ja kilpailijoiden mainoksia. Näissä tapauksissa kannattaa ryhtyä mainostamaan vähintään oman yrityksen nimellä, jotta potentiaaliset asiakkaat eivät mene kilpailijalle. Omalla brändillä mainostaminen on kaiken lisäksi todella edullista

Liiketoiminnallesi tärkeiden tuotteiden tai palveluiden mainostaminen. Tuotteesi tai palvelusi eivät löydy orgaanisten hakutulosten kärkisijoilta. Jos asiakkaat eivät löydä tuotteitasi orgaanisella haulla, eivät he todennäköisesti löydä niitä lainkaan ilman mainontaa

Uudet tuotteet ja trendit: Kun uusia ja haluttuja tuotteita tulee markkinoille ja olet yksi ensimmäisistä, jotka niitä myyvät, on hyvä olla ensimmäisenä apajilla

Asiakas ei löydä tuotettasi / palveluasi. 99 / 100:sta kerrasta pelkällä hyvällä idealla ja laadukkaalla tuotteella ei löydä asiakkaita.

Ei siis auta muu kuin kääriä hihat ja ryhtyä hommiin. Tällä pikaoppaalla saat mainonnan ainakin toivottavasti fiksulla tavalla käyntiin.

Missä Google hakusanamainoksia voidaan näyttää?

Paikallisen yrittäjän tärkeimmät mainospaikat ovat Googlen hakutulokset sekä Google Maps hakutulokset.

Googlen hakutulosivulla näkyvät hakumainokset

Googlen etusivulla on seitsemän maksullista mainospaikkaa. Neljä heti ylimmäisenä ja yleensä kolme sivun alareunassa. Jos hakusana on erittäin kilpailtu, niin Google voi näyttää mainoksia toisellakin hakusivulla. Jos mainoksesi näkyy toisella hakusivulla, niin sitten tarjousstrategia, mainoksen teksi ja laskeutumissivu täytyy optimoida parantaaksesi mainoksen laatupisteitä.

Google Mapsin hakutulokset eli Google local Ads

Mainoksia on mahdollista näyttää Google My Business-hakutulosten yhteydessä Googlen kartoilla. Tämä on kätevä tapa ulottaa yrityksesi näkyvyyttä lähikuntiin tai uusille hakusanoille.

Miten Google-mainonta eroaa hakukoneoptimoinnista (SEO)?

Google-mainonta eli hakukonemainonta (SEM eng. Search Engine Marketing) ja hakukoneoptimointi (SEO eng. Search Engine Optimization) ovat kaksi toisiaan tukevaa tapaa parantaa yrityksen rahahakusananäkyvyyttä Googlen etusivulla.

Hakukonemainonta on maksullista mainontaa, joka toteutetaan Google Ads:ien avulla.

Hakukoneoptimoinnissa on kyse sivuston tekstisisällön ja sisäisen rakenteen kehittämisestä niin että Google näyttää yrityksesi kaikilla tärkeillä rahahakusanoilla kolmen parhaan joukossa sekä orgaanisissa hakutuloksissa että Google My Business – hakutuloksissa.

Google-mainonta ja hakukoneoptimointi tukevat toisiaan.

Google haluaa tarjota tiedon hakijoilla hyvän hakukokemuksen. Se haluaa varmistaa että hakija löytää aina hakutermiään vastaavan hakutuloksen.

Eli riippumatta siitä klikkaako asiakas Google-mainosta tai orgaanista tulosta, niin hakutuloksen on vastattava hakutermiä. Google käyttää laadun mittaamiseen monia muuttujia, mutta yksi tärkeimmistä on sivustolla vietettävä aika. Jos asiakas viettää sivulla klikkauksen jälkeen huomattavan määrän aikaa, niin Google arvioi että hakutulos vastasi hakutermiä ja sivu saa nostetta.

Google mainonnan avulla yrityksen on mahdollista saavuttaa hakusijoituksia ja -sanoja, joita sen ei ole muuten vielä orgaanisesti mahdollista saavuttaa. Ja toisaalta hakukoneoptimoinnin avulla voidaan saavuttaa ns. long-tail eli pitkän hännän hakusanoja, joita on muuten vaikea mainoksien avulla saavuttaa.

Mitä Google ads kampanjan rakentaminen maksaa?

Google-mainonta on kustannustehokas ja helposti mitattava mainontamuoto, joka saadaan räätälöityä monenkokoisille budjeteille.

Hintaan vaikuttavat hakusanojen ja mainosryhmien määrä sekä hakusanojen hakumäärät. Mitä enemmän hakusanoja käytetään, sitä korkeammaksi budjetti kasvaa. Toisaalta mitä enemmän hakusanoja haetaan, sitä enemmän saamme käyttökelpoista dataa ja pystymme optimoimaan kampanjaa nopeammin.

Mainoksen näyttäminen ei maksa sinulle mitään. Maksat vain ja ainoastaan klikkauksista, eli saavutetuista tuloksista. Suomessa Google-mainoksen klikkaushinta on tyypillisesti 0,10-0,50 euron luokkaa kerralta. Hinta voi kuitenkin vaihdella muutamista senteistä kymmeniin euroihin klikkausta kohden riippuen siitä, kuinka arvokkaana näkyvyyttä kunkin hakusanan yhteydessä pidetään. Hakukonemainonta hinnoitellaan käytännössä huutokauppaperiaatteella.

Varo nopeaa mainosbudjetin hukkaamista

Google on tehnyt hakusanamainnonan aloittamisen helpoksi, mutta sen jälkeen sitä ei enää olekkaan niin helppo opitmoida ja hallinta. Jos et todella tiedä, mitä teet, voi budjettisi ikävästi valua hukkaan ja poltat lyhyessä ajassa suuriakin summia. Meidän kampanjat sisältää aina venttiilin niin että ne eivät voi vahingossa kuluttaa budjettia turhiin klikkauksiin. Aina aloitetaan pienellä budjetilla ja kasvatetaan vähitellen tuottoa tuovilla hakutermeillä. Skaalataan sitä mikä toimii.

Mistä tunnistat laadukkaan ja tuottavan Google Ads – kampanjan?

Kannattavassa Ads-kampanjassa on oltava aina samat perusasiat kunnossa.

  • kilpailijatutkimus ja hakusanojen valinta

  • kampanjan rakentaminen

  • kampanjan optimointi

  • jatkokehitys

Markkinatutkimus ja hakusanojen valinta

Hakusanamainonnassa on kyse kilpailusta. Voittaaksemme enemmän asiakkaita kuin kilpailijat meidän kampanjamme tulee olla parempi kuin kilpailijan kampanja. Tutkimme kilpaijoiden mainokset ja hakusanat sekä laskeutumissivun. Sekä tutustumme tarkkaan myytäviin palveluihin tai tuotteisiin, jotta osaamme käyttää tehokasta myyntipsykologiaa mainoksessa ja laskeutumissivussa. Huolellinen pohjatyö tuottaa myöhemmin tuloksia laskevina mainoskuluina ja osuvina hakutermeinä.

Mainoskampanjan rakentaminen

Kampanjan sijoittumiseen hakutulossivulla vaikuttaa, mainoksen ja laskeutusmissivun laatu selä tarjottu klikkihinta. Emme ikinä lähetä mainosta kotisivulle vaan teemme aina mainosta vastaavan laskeutusmissivun jolla takaamme mainokselle korkeat laatupisteet. Suunnittelemme toimivat tekstisisällöt ja rakennamme kampanjan Googlen laatukriteerien mukaisesti.

Aiheesta lisää: Lue lisää Google Ads – mainoksen laskeutumissivusta

Kampanjan jatkuva optimointi

Seuraamme kampanjan toimivuutta viikottain, sillä kilpailutilanne hakutuloksista vaihtelee jatkuvasti. Käymme läpi hakusanat, mainokset, kampanjan rakenteen ja klikkihinnat. Varsinkin kampanjan alkuvaiheessa varmistamme negatiivisten hakusanojen avulla ettei tuottamattomiin klikkauksiin liikaa rahaa mainosbudjetista. Konversioseurannan ja päivittäisen hakutermiraportin avulla löydämme kampanjaan voittavat hakusanat kymmenien hakusanojen joukosta.

Hakutermiraporttien avulla löydämme asiakkaiden käyttämiä hakutermejä, jotka kannattaa sisällyttää myös hakukoneoptimointisuunnitelmaan.

Jatkokehitys

Google-mainonta tuo uusia silmäpareja kotisivulla ja kasvattaa myyntiä. Usein paras hakonemarkkinoinnin teko saadaan aikaiseksi yhdistämällä hakuoneoptimointia, kotisivun sisällöntuotantoa, Google My Business-tilin optimointia sekä Google-mainonta yhdeksi kokonaisuudeksi.

Tällä kombolla saamme hakusanat kolmeen eri paikkaan hakutulossivulle; mainoksiin, Google My Business-tuloksiin sekä orgaanisiin tuloksiin. Tavoitteena on näkyä kaikissa kolmessa kolmen parhaan joukossa. Näin dominoimme hakutulossivua ja näytämme asiakkaan silmissä uskottavalta vaihtoehdolta.

Nyt sun tehtävä on nyt aloittaa keskustelu kanssani ja ottaa yhteyttä! 

Kun otat yhteyttä, niin näytän sulle aikaisempia menestystarinoita. Ne ovat mielenkiintoisia ja erittäin hätkähdyttäviä. Soita 0400125160   tai  kari@seokarinieminen.com

Voit tehdä kysymyksen myös alla olevalla lomakkeella. Vastaan nopeasti.

 

Jatkamalla sivuston selaamista hyväksyt evästekäytännön Lue lisää

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close